clear

zoeken

search

Klikpiek

02 augustus 2009


Aan het begin van iedere maand verzamel ik de statistieken van verschillende websites, opdat ik ze een week later kan toevoegen aan de maandrapportages van de afdeling Informatiediensten en Collecties.

Het lijkt erop dat het aantal page- en itemviews van ZB Digitaal stabiliseert. (in juli bekeken ca. 2500 rss-abonnees 52.531 items in hun readers en bekeken 16.177 bezoekers 24. 576 pagina’s van de site zelf)

Wat opvalt is de enorme stijging in het aantal clicks op items die mensen in een reader bekijken. Normaal gesproken wordt er op 6000-10.000 items geklikt, afgelopen maand op maar liefst 22.126.

Ik heb er geen verklaring voor. Toppers waren Iron Mountain, Susan neemt een baas aan, Lichamelijke oefening en Waar Bibliotheken voor dienen, met ieder bijna 400 clicks, maar waarom daar nu op geklikt werd is me een raadsel. Misschien bevatten die meer links die uitnodigen om erop te klikken ofzo?

Het blijven interessante vraagstukken hoe dan ook…en cijfers die me tevreden stemmen.

Waarvoor mijn dank.

@

7 Reacties

 1. Astrid schreef:

  Op de dag dat ik m'n template had vernieuwd, kreeg ik ineens een record aantal bezoekers. Van over de hele wereld. Ruim 25 kwamen bijna tegelijk voorbij via de blogger/navbar. Gelukkig zat ik net in een nieuw jasje 😉
  Statistieken blijven leuk.

 2. Hoe kwam dat dan? Is dat zichtbaar op de homepage van Blogger ofzo?

 3. Astrid schreef:

  Ja, daar vraag je me wat. Ik heb nu geen bloggernavigatiebalk meer (net als jij!), maar ergens op die balk wordt altijd verwezen naar zomaar een blog. Deckers had het laatst ook en blogde er toen over. Ik wist ook niet dat dat kon, maar inmiddels heb ik meer navbar bezoekers gehad. Of zou dat komen als ze op "volgende blog" klikken en bepaalt blogger dat iedereen op dat moment op hetzelfde blog komen? Niks random dus… Mysterieus.

 4. Ik geloof niet dat ik dat ooit ben tegengekomen in de statistieken. Herinner ik me tenminste niet. Bijzonder ist!

 5. Daan schreef:

  Hoe kan ik eigenlijk zien of mensen mijn berichten lezen via hun feedreader?

 6. Door je feed te claimen bij feedburner.com. Na verloop van tijd krijg je dan de juiste cijfers…

 7. Daan schreef:

  Oh ja, daar waar ik steeds tegen het probleem aanloop dat ik daar twee verschillende accounts heb… Toch bedankt voor het antwoord.

Reageer