clear

zoeken

search

Filmhuis niet naar de Zeeuwse Bibliotheek

12 augustus 2009


Het bericht op de website van de PZC is een stuk korter dan in de gedrukte versie van de krant maar dat maakt de strekking ervan niet minder teleurstellend:

Het bestuur van de stichting Cinema Middelburg heeft besloten niet in te trekken bij de Zeeuwse Bibliotheek.
De stichting heeft het voorstel van de Zeeuwse Bibliotheek om ruimte te huren formeel afgewezen. Cinema zegt de huur niet te kunnen opbrengen, vreest verlies van identiteit, vindt de voorgestelde indeling van de ruimte onvoldoende en wil zelf de horeca gaan doen.

Deze 6 regels markeren het einde van een periode van twee jaar overleggen. Onze directeur heeft in een interne memo uitgelegd waarom het uiteindelijk niet is gelukt. Hij betreurt het besluit. Hij stelt dat het nu aan de gemeente Middelburg is om te beslissen wat er verder zal gebeuren.

Ik betreur dit ook. In de loop van twee jaar zijn er verschillende scenario’s in beeld gekomen. Een daarvan, die voorzag in een uitbreiding van het souterrain van ons gebouw, gaf mij zelfs enige hoop op de komst van een multimediazone. Die hoop is vervlogen en maakt plaats voor de realiteit.

Zachtjes zielig zingen maar weer. It’s a shame.

Zie ook:
Filmtheater naar Zeeuwse Bibliotheek?
Geen leuke omgeving

@

Foto: LIFE in Google

5 Reacties

  1. Juut schreef:

    Ik persoonlijk vind het niet zo heel erg… Moet bekennen dat ik niet meer zo heel vaak naar het Schuttershoftheater/de film ga, maar ik vind de locatie wel stukken sfeervoller als de bieb…
    Sorry Ed! 😉

    XXX

  2. Geeft niks hoor Juut,

    In die zin ben ik het ook wel met je eens. Maar met dit soort samenwerkingsverbanden zou die sfeer er ooit misschien eens kunnen komen, dat was het nu juist. Onze foyer heeft een mooie impuls nodig en dit had een mooie kunnen zijn.

    Maar fair enough: het zaaltje in het Schutterhofcomplex heeft een unieke uitstraling. (al zit ik er zelf ook hooguit een keer per jaar)

    x

  3. BirdBlok schreef:

    Heel jammer van de gemiste kans, had iets moois voor onze bibliotheek geweest. Maar misschien is er nu wel meer ruimte voor ideeen en een plek voor een gamezone?

  4. Hee Bird: je kunt het ook zien als een nieuwe kans inderdaad maar veel van de ruimte heeft natuurlijk al een invulling…

    De tijd zal het leren.

  5. zullie schreef:

    Heel jammer ;-(

Reageer