clear

zoeken

search

Blogger wordt 10: kadootjes voor de gebruikers

18 augustus 2009


Op 23 augustus 1999 lanceerde Pyra Labs Blogspot. Google kocht Blogspot in 2003 en veranderde de naam drie jaar later in Blogger. A.s. zondag bestaat Blogger dus 10 jaar.

Om het jubileum te vieren zal Google alle gebruikers van Blogger de komende weken verrassen met nieuwe features voor het blogplatform. Welke dat zijn wordt nog niet verklapt, ook niet in Blogger in Draft.

Onlangs zat ik me nog af te vragen waarom Google zo weinig doet aan de doorontwikkeling van Blogger. Het is niet dat ik er ontevreden mee ben, maar er valt toch nog genoeg te verbeteren.

Misschien is dit wel het moment. We zullen zien.

@

7 Reacties

  1. Mike's Webs schreef:

    Ik maak nog steeds met veel plezier gebruik van Blogger. De server ligt relatief weinig plat en de editor is erg toegankelijk. Vind net als jij wel dat ze in ontwikkeling ver achterlopen op anderen zoals WordPress. Dat is wel jammer, want soms zie je bij de buren toch prachtige widgets en features die je in blogger niet kunt implementeren. Ben daarom erg benieuwd naar de beloofde nieuwe features.

  2. wereldvansofie schreef:

    Ben heel benieuwd. Even afwachten dan maar want ik zit al een tijdje te lonken naar WordPress.

  3. @Festina: Hooray!

    @Mike: dat ben ik met je eens. Het systeem heeft maar zelden de hik en is m.i. zeer gebruiksvriendelijk. Het zit 'm inderdaad vooral in de extra mogelijkheden.

    @Cis: als de features de moeite waard zijn zal ik er nog uitgebreid op terugkomen!

  4. 'k Ben wel is curieus om te zien wat waarmee ze zullen aandraven.

  5. Erwin Sigterman schreef:

    In ieder geval hebben we nu een verbeterde Rich Text editor. Werkt iets lekkerder…

  6. @Erwin: huh? Ik zie er helemaal geen verschil in. Je bedoelt toch die om blogs mee te schrijven? Of heb je het over Blogger in Draft?

Reageer