clear

zoeken

search

Nostalgie: de walkman is 30 geworden

26 juli 2009


Op 1 juli was het 30 jaar geleden dat Sony de revolutionaire Walkman op de markt bracht. Ik herinner me nog goed dat ik er pas vier jaar later kennis mee maakte, toen ik in de brugklas zat. Een klasgenoot had van zijn ouders een van de eerste modellen cadeau gekregen en ik mocht het apparaat een middag van hem lenen.

Ik zie mezelf nog lopen in het centrum van Vlissingen. Zo trots als een pauw. De walkman was zo groot dat ‘ie maar net in mijn binnenzak paste. Op het cassettebandje stond maar een liedje: (en dan 40 keer) Rapper’s Delight, van the Sugarhill Gang. Die middag heeft er voor gezorgd dat ik de tekst van dat nummer nu nog steeds, al dan niet fonetisch, van A tot Z kan meerappen.

Anderhalf jaar later kocht ik er zelf een. De WM-22. Dat ding heb ik nog steeds, ook al heb ik ‘m al minstens 19 jaar niet meer gebruikt.

Het is misschien daarom dat ik afgelopen week met een nostalgische glimlach het verhaal van Scott Campbell las, een dertienjarige die zijn iPod een weekje verruilde voor een walkman en zijn ervaringen deelde met de BBC.

@

5 Reacties

  1. Mischa schreef:

    ik heb me afgelopen week rot gezocht naar mijn oude walkman, ik had zo'n gele Sony Sports. Dacht dat het wel een leuk idee zou zijn om de ipod er in te bouwen. Maar helaas nog niet gevonden, ga het de familie maar eens vragen.

  2. Dat is zeker een leuk idee!

    Succes met graven 🙂

  3. Henk schreef:

    @Mischa: die had ik ook!

    @Edwin: en nu zijn er al cassettesticks!

  4. Ha Henk, daar zoch ik nog even naar want ik wist dat er een reclame was over cassettes, maar wist niet van welk merk of product. Heineken dus 🙂

  5. Hans schreef:

    Kleitablet werd internet.
    De walkman werd Ipod.

Reageer