clear

zoeken

search

Klassiekers deel 58: Food for Thought

31 juli 2009

Blogpost nummer 3333 alweer. Klassieker nummer 58. Ik ga terug naar het jaar waarin UB40 doorbrak in Nederland. In de toelichting bij klassieker 12 meldde ik dat ik the Message stoerder vond dan UB40 maar dat wil niet zeggen dat ik hen niet goed vond. Integendeel. Alle platen t/m Labour of love (1983) vind ik goed. UB40 Live heb ik op vinyl en draai ik nog regelmatig.

Food for thought was de grootste hit in de die periode. Het is wel grappig dat ik pas vandaag leer wat ze nu eigenlijk zingen. Blijkt er toch nog een ander verband met the Message te zijn: ook deze song zing ik nog steeds (deels) fonetisch mee. Het zal met de leeftijd van toen te maken hebben….

Ivory Madonna dying in the dust,
Waiting for the manna coming from the west.
Barren is her bosom, empty as her eyes,
Death a certain harvest scattered from the skies.
Skin and bones is creeping, doesn’t know he’s dead.

@

2 Reacties

  1. Juist ja, die tijd 🙂

Reageer