clear

zoeken

search

Het was een afspraak…

15 juli 2009


Een paar jaar geleden doken overal op het web filmpjes op van de Zweedse Ghostrider, een maniak op een motor die in heel Europa de straten onveilig maakte.

Kotte heeft in zijn posting What fast looks like nu een aantal filmpjes verzameld van mensen die heel hard gaan in auto’s, op skateboards, in treinen of in de lucht. Adembenemend!

Het eerste filmpje, C’était un rendez-vous (1976), vind ik het mooist. De verhaallijn is flinterdun maar als je net in Parijs bent geweest is het heel aardig om de stad nog eens te zien. In een ander tempo. In een ander licht…

In 1976, Claude Lelouch mounted a camera on the front of his Mercedes-Benz 450SEL 6.9 and drove through the streets of Paris — running red lights, jumping curbs and possibly reaching speeds upwards of 120 mph — before reaching his date near the Sacré Coeur. The result is the film C’était un rendez-vous, 8 uncut minutes of insane urban driving.

C’est toujours la femme qui fait la musique.

@

10 Reacties

  1. Robert schreef:

    Wat een gaaf filmpje 😀 GTA, maar dan in het echt 😉 Wel erg onverantwoord…

  2. Lebbercherrie schreef:

    De chauffeur van "C'etait un rendez-vous" had op elke kruising een mannetje staan met een walkie-talkie, voor het geval er pakweg een kolonne vrachtwagens aankwam. Het bleek na de opname's dat er 1 walkie-talkie defect was! Ook is het geluid van een andere wagen, dat er nadien opgemonteerd is.

    Er stond een kleine documentaire over deze film op de DVD van de originele "Gone in 60 seconds" ook de moeite waard voor elke autofreak: //www.imdb.com/title/tt0071571/

  3. veerlet schreef:

    en wij Belgen kunnen dit filmpje niet zien : wegens 'auteursrechtelijke beperkingen in je land'
    You Tube censuur ?

  4. @Robert en Lebbercherrie Dat valt dan wel weer een beetje tegen, dat er toch assistentie was, zo onverantwoord was het dus niet. Afgezien van die kapotte walkie talkie dan toch…

    @Veerlet: wat zeg je me nu? Dat vind ik wel heel vreemd. Ik had niet de indruk dat er waar dan ook sprake zou zijn van copyright. Zou dat geen foutje zijn? Of is het in Belgie echt strenger?

  5. Lebbercherrie schreef:

    Kan hem hier vanin België op die link ook niet zien, maar kende hem van vroeger. Waarschijnlijk kan je met wat zoekwerk het bewuste filmpje weervinden.

  6. Of anders Hotspot Shield installeren en activeren. Daarmee omzeil je heel veel beperkingen omdat je IP-adres getransformeerd wordt tot een Amerikaanse:

    //hotspotshield.com/

  7. wereldvansofie schreef:

    Ik denk dat die Fransoos ook een vriendinnetje heeft op het dorp. Ik hoorde hem vannacht weer voorbij komen. 🙁

  8. Wordt daar nog steeds zo hard gereden ja? Misschien eens protesteren voor drempels bij de politiek, of luisteren die niet?

  9. wereldvansofie schreef:

    Al jaren wordt hier over gesteggeld. De gemeente wijst naar het wegschap, het wegschap naar de gemeente.
    't Is ook niet vreselijk hoor maar het gebeurt natuurlijk wel vaker in de zomer als je alle ramen open hebt staan.

  10. Ook de dorpjes ontkomen dus niet aan bureaucratie :-/

Reageer