clear

zoeken

search

Happe.Ning 2009

27 juli 2009


Jeroen van Beijnen schrijft op Bibliotheek 2.0 over de Happe.Ning 2009. Omdat ik er niets aan heb toe te voegen neem ik de tekst integraal over:

Tijdens de Online Conferentie Nederland 2008 heeft bibliotheek 2.0 de mogelijkheid gekregen om binnen de OCN een kleine eigen conferentie te houden. Deze conferentie kreeg de naam happe.ning 2008 en was een groot succes. De verslagen van deze bijeenkomst zijn nog steeds te vinden op het destijds speciaal opgezette Netvibes universum.

Op donderdag 24 september organiseren we vanuit Bibliotheek 2.0, samen met bibliotheek Eemland voor de tweede keer de Happe.ning. Dit keer niet als onderdeel van een andere conferentie, maar als een op zichzelf staande activiteit. De Happe.ning zal duren van 19:00 tot 22:00 en worden gehouden in de nieuwe vestiging van bibliotheek Eemland in Amersfoort.

De Happe.ning zal niet worden georganiseerd als een standaardconferentie en het programma staat dus ook nog lang niet vast. Iedereen die tijdens de Happe.ning iets wil presenteren kan aangeven een micropresentatie te willen geven van 7 minuten of een nanopresentatie van 2 minuten. Tijdens de happe.ning krijgen de mensen die aangegeven hebben iets te willen presenteren dan ook 2 of 7 minuten de tijd om hun verhaal te doen. Een korte uitleg van hoe dit in zijn werk gaat is op deze pagina na te lezen.
Natuurlijk is het niet verplicht om iets te presenteren tijdens de Happe.ning. Je kunt natuurlijk ook alleen komen om te kijken wat anderen willen presenteren of om gezellig met alle andere aanwezigen te borrelen!

Omdat de nieuwe vestiging van de bibliotheek Eemland tijdens de Happe.ning letterlijk en figuurlijk in de steigers staat hebben we een maximum aantal deelnemers van 50 vastgesteld. Wil je erbij zijn meldt je dan snel aan. Dit kan door jezelf op te geven via de wiki-pagina van de Happe.ning 2009 op //happening20.pbworks.com/

Twijfel je nog omdat je de beschrijving van de Happe.ning wat vaag vindt? Kijk dan ook even op de website van de Teachmeet. Dit is een unconference die op dezelfde wijze is georganiseerd als de Happe.ning 2009. Op deze pagina zijn de foto en video opnames van de teachmeet te bekijken.

@

Afbeelding

2 Reacties

  1. Henk schreef:

    Mooi initiatief, maar de Beep? Bah! Sinds die basisbibliotheken er zijn worden vreemdste namen bedacht.

  2. Dat zou mijn keuze ook niet zijn inderdaad…

Reageer