clear

zoeken

search

Festivalseizoen

04 juli 2009


Tot een paar jaar geleden bezocht ik heel wat festivals: Lowlands. Waldrock. Graspop. Werchter. Pinkpop. North Sea Jazz. Parkpop. Dynamo Open Air. Arrow Rock. Sommige daarvan een keer of vijf. Sommige slechts een keer.

Ik bezocht die festivals natuurlijk omdat ik dat leuk vond. Ik ben dol op muziek, kan goed tegen een feessie en aan een mensenmassa die in de goede stemming is kan ik me ook niet ergeren: die werkt geinig op je gemoed.

Maar opeens, ik weet niet eens wanneer precies, was ik het beu. Dan ben je dus gewoon een ouwe lul geworden.

Feit is dat The Big Picture over Glastonbury 2009 mij raakt. Die fotoserie herinnert mij er in prachtige beelden aan waarom ik altijd zo graag naar festivals ging.

Maar ook waarom ik blij ben diezelfde festivalzucht kwijt te zijn.

En als je dan toch kijkt kun je de kiekjes vanuit de ruimte eigenlijk ook niet laten schieten. Wat een schouwspel.

@

13 Reacties

  1. boesje schreef:

    Toch was Graspop een happening, door alleen de lol al die je er achteraf over hebt.

  2. Nietsnut schreef:

    Ik ben nooit naar festivals geweest. Na het concert van Metallica in Ahoy dit jaar ben ik naar Sonisphere in Nijmegen geweest waar ze ook optraden. Echt helemaal super. Het heeft dus niet met je leeftijd te maken hoor 😉

    Ik moet er wel bij zeggen dat ik voor sonisphere VIP kaarten had dus alles goed geregeld was met aparte toiletten en VIP area enz.

  3. @Boesje: happenings zijn het zeker. Heb op Graspop ook altijd veel gelachen. Dat is wat ik me er tenminste nog van herinner 🙂

    @Nietsnut: Sonisphere kende ik eerlijk gezegd helemaal niet. Weer wat geleerd.

    Sommige bands kun je alleen zien in grote zalen of op festivals. Daar doe je niets aan. Ik wil Faith No More graag gaan zien maar denk dat ik dan toch naar Pukkelpop moet. We zullen zien.

    Het leukst vind ik zalen van het kaliber 013 of Paradiso. Niet te massaal en precies mooi, zo'n avondje 🙂

  4. Arda schreef:

    Begin je misschien de leeftijd voor een wat 'klassieker' concert te krijgen?

  5. Steven schreef:

    Waarschijnlijk vind je het hardstikke leuk wanneer je toch weer een keer naar een festival gaat! 😉

  6. @Arda: dat gevoel had ik drie jaar geleden bij North Sea Jazz al een beetje: niet echt vergelijkbaar met rockfestivals maar het beviel me prima: relaxte sfeer en veel meer goede muziek dan ik had durven hopen….

    @Steven: daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben maar ik houd het vooralsnog toch maar bij de zaalconcerten.

    Hoewel ik nog wel graag een keer naar Roskilde zou willen. Dat is er nooit van gekomen.

  7. Daan schreef:

    Waarom heb ik nu het gevoel dat ik MOET reageren op deze post? 🙂

    Tuurlijk, Pinkpop vindt plaats in mijn achtertuin maar voor de muziek kom ik er al jaren niet meer. Bandjes die ik namelijk echt graag wil zien, ga ik lekker in een zaaltje zien. Daar komen de (meeste) mensen in ieder geval nog voor de muziek. En tja, moet ik het nog hebben over Pukkelpop? Volgens mij heb ik de voordelen van dat festival ooit al eens gemaild (zonder succes overigens, ik heb je er nog nooit mogen begroeten haha) en anders vraag je nog maar eens collega Alinda wat er nu zo anders is aan dat festival. Maar het gevoel dat je er te oud voor begint te worden bekruipt me ook weleens hoor, zeker als ik tussen dat jonge grut sta. Maar aan de andere kant, staat dat jonge grut er ook nog als ze zo oud zijn als ik nu ben of hebben ze ze zich dan al bekeerd tot het 'huisje boompje beestje' principe? Waarmee ik maar wil aangeven dat, zolang ik het leuk vind om bandjes te zien, ik naar festivals blijf gaan. Maar dan natuurlijk wel die waar het goed toeven is of zoals in het geval van Pukkelpop, elk jaar weer het gevoel hebben dat je thuis komt 🙂

    Oh ja, volgende week ga ik toch ook Rock Herk maar eens checken, gratis en voor niets naar The Rascals, The Horrors en Hadouken! kijken in gezelschap van nog oudere jongeren kan ik toch echt niet laten schieten.

    Wat betreft Glastonbury, de line-up is top en ik heb genoten van de vele live beelden via BBC 2, 3 en 4 maar nee hoor, daar krijgen ze me dan toch niet naar toe. Ik vond Blur druk zat 🙂

  8. Mirre schreef:

    wat een geweldige fotoserie!! alleen al om daar te kunnen fotograferen zou ik zo gaan 🙂

  9. @Daan: jij bent de ongekroonde prinses van concertbezoekers. Ik geloof niet dat ik dames ken die meer muziek zien en horen dan jij. En dat is dus een compliment.

    Waar ik dan maar weer mee wil zeggen dat als jij niet meer gaat, de wereld echt op z'n kop staat 🙂

    Heeeel misschien die donderdag dit jaar. FNM speelt dan he….

    @Mirre: dat zou ook mooie plaatjes opleveren 🙂

  10. Daan schreef:

    @Edwin: Dat zou leuk zijn, drinken we samen een biertje en een cola light, ik trakteer 🙂

  11. Daar houd ik je aan, als ik idd kom.

  12. Marco schreef:

    Wow, wat een geweldige foto's!

    Hoewel ik door de jaren heen steeds minder festivals ben gaan bezoeken (vroeger ging ik voor de sfeer tegenwoordig vooral vanwege de muziek en dan wordt de spoeling wat dunner) mag ik nog graag op zo'n weiland rondlopen. Alleen dat kamperen is niets voor mij.

    Ik vernam dat je wellicht naar Pukkelpop komt? Great. Ik verheug me op een meet & greet.

  13. Het is nog geen zekerheidje Marco, maar als we gaan laat ik het jullie zeker even weten!

Reageer