clear

zoeken

search

Boekverbrandingen, omdat de bijbel het zegt

26 juli 2009


Naar het schijnt protesteerden Amerikaanse conservatieven in 2008 meer dan 500 keer tegen boeken die bibliotheken in hun bezit hebben.

Omdat de West Bend Community Memorial Library in Wisconsin er nu zelfs de CNN mee haalt wilde ik er meer over weten.

Ene Ginny Maziarka is het niet eens met de (seksuele) inhoud van kinderboeken in de bibliotheek en begint een kruistocht, onder meer via een blog. Op dat blog wordt verwezen naar een petitie (PDF) waarin het bibliotheekstuur onder meer wordt gevraagd:
“Specifically, we request faith-based and/or ex-gay books affirming traditional heterosexual perspectives be added to the library. A list of suggested books is attached.”

De CNN meldt dat dat er zelfs is geopperd om boekverbrandingen in te stellen. Boekverbrandingen! In de traditie van Goebbels! Alleen omdat de boeken verwijzingen naar seks bevatten, of naar homoseksualiteit! Alleen omdat geestelijk beperkten in een mythologieboek gelezen denken te hebben hoe mensen wel of niet mogen leven!

Onbegrijpelijk.

Het is ver van ons bed maar van dit soort berichten ga ik toch een beetje schuimbekken. Ik ben in ieder geval blij dat er ook tegengeluiden zijn te horen.

And I still believe that I cannot be saved

-Smashing Pumpkins-

@

Afbeelding

Reblog this post [with Zemanta]

3 Reacties

  1. Arda schreef:

    Is 'ver van ons bed' niet een uitdrukking van vóór het internettijdperk?

  2. De uitdrukking wel, maar het gevoel niet, denk ik 🙂

  3. Arda schreef:

    'Heel de wereld is mijn vaderland' zei Erasmus al…

Reageer