clear

zoeken

search

Zoekmachine Bing gaat live

01 juni 2009


Jammer dat ik de zoekmachine Live, van Microsoft nooit gebruikte. Nu kan ik niet controleren in hoeverre opvolger Bing daadwerkelijk anders zoekt of presenteert.

Tijdens de eerste zoekacties merkte ik wel dat Bing andere resultaten teruggeeft dan Google, maar of die nu ook beter zijn? Ik vind het bijvooorbeeld merkwaardig dat Bing Twitter.com niet als eerste zoekresultaat toont, als je zoekt op ‘twitter’. Die site zit niet eens bij de eerste tien resultaten!

Ik zie op screenshots van TechCrunch dat Amerikanen nog een zoekingang ‘video’ in beeld krijgen. Ik zie die ingang niet. De sexperimenten van die grappenmakers kan ik dus alleen uitvoeren door de links te volgen of de URL handmatig aan te passen. Uit een post van Mashable maak ik op dat Microsoft werkt met verschillende versies van Bing.

Mijn eerste indruk: de machine ziet er mooi uit maar voegt op dit moment nog niets toe aan de grote concurrent. Ik vind het, net als Mashable, echter nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen. Maar het is een goede zaak dat Microsoft een poging waagt. Als iemand nog een beetje tegenwicht kan bieden aan Google is dat bedrijf het immers wel.

In de loop van de jaren zijn er echter wel meer goede zoekmachines ten tonele verschenen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik die maar weinig gebruik, ondanks mijn aanvankelijke enthousiasme en sympathie.

On verra, alors.

@

Reblog this post [with Zemanta]

5 Reacties

  1. Piencybermum schreef:

    Deze reactie gaat niet over Bing maar over Google Wave. Misschien weet je er al alles van. Maar toch:
    //www.frankwatching.com/archive/2009/05/31/google-wave-e-mail-als-het-vandaag-zou-zijn-uitgevonden/

    Groet Jacoien

  2. Steven schreef:

    Waarschijnlijk een storm in een glas water. Ik verwacht niet dat Google hiermee uit ‘t veld zal worden geslagen. Microsofts reputatie is al niet al te best, veel mensen zullen dit links laten liggen.

  3. @Pien: daar was ik wel al iets over tegengekomen maar het bewuste artikel nog niet, dank je!

    @Steven: Ik ben al veel meningen tegengekomen inmiddels en heb de indruk dat het overwegend negatief is. Hier en daar enthousiasme.
    Als er geen echte meerwaarde is zullen mensen niet snel gaan schakelen in ieder geval….

  4. Wichor Bramer schreef:

    Je kunt wel kijken hoe het in de vs eruit ziet, en video’s zoeken door te klikken op de tekst ‘nederland’ rechtsboven. je kunt dan een andere locatie kiezen en als je us selecteert zie je wel de video optie.

  5. Nuttige tip Wichor, dat had ik nog niet gezien.
    Bedankt!

Reageer