clear

zoeken

search

Spymaster: onvolmaakt gamen binnen Twitter

09 juni 2009


Toen ik een uitnodiging voor de Twittergame Spymaster ontving -en accepteerde- ontdekte ik al snel dat dit spel me niet al te veel bevrediging zou gaan opleveren. Het deed me te veel denken aan Duels, een gratis online multiplayer die ik twee jaar geleden een tijdje speelde. In de kern vond ik dat best een aardige game maar het spel heeft een groot nadeel: om actie te kunnen ondernemen heb je energie nodig, terwijl je met bijna iedere actie die energie ook weer verliest. Nieuwe energie verkrijg je weliswaar automatisch maar dan wel in intervallen, bijvoorbeeld iedere vijf minuten 10 energiepunten. Als je voor een gevecht dan 50 punten nodig hebt moet je dus verplicht 25 minuten wachten totdat je iets kunt doen. Bij dit type spel zit je dus vooral te wachten. Dat aspect neemt veel, zoniet alles, van het spelplezier weg.

Desondanks besloot ik Spymaster een kans te geven, vooral omdat ik benieuwd was hoe de makers van het spel gebruik maken van het Twitternetwerk. Ik las me in bij Pierre en ging aan de slag. Omdat ik veel online ben is het tussentijds klikken op taken voor mij een relatief kleine moeite. Samen met makker Boesje bereikte ik binnen een week het hoogste level van 30.

Nu ik daar beland ben rest mij nog een taak: het vermoorden van het staatshoofd. Ik heb een aantal huizen gekocht, rijd in een gepantserde audi en kom om in de wapens. Ik zou nog een paar andere spelers kunnen proberen om te leggen of ik kan nog meer geld verzamelen. Maar wat zou ik er verder aan hebben? Er is geen hoger doel, er is niets meer te bereiken. Althans, niet op dit moment.

Heb ik er dan spijt van dat ik me een weekje wezenloos heb zitten klikken, tussen de bedrijven door? Nee hoor. Ik vond het best geinig om te doen. Bovendien heeft het spel aangetoond dat spelontwikkelaars nog veel meer zouden kunnen doen met sociale netwerken, ook met Twitter.
De mannen achter Spymaster hebben in ieder geval een mooie aanzet gegeven en wie weet: misschien bouwen ze het concept wel uit, in de komende maanden.

Daar ga ik echter niet op wachten, ik heb genoeg geklikt. Edje is spion af.

@

4 Reacties

  1. Sylvie schreef:

    Dank voor je uitleg! Ook ik kreeg via Twitter een uitnodiging, maar uit zelfbescherming (mateloosheid, tijdgebrek) heb ik deze niet geaccepteerd. Toch/natuurlijk bleef ik nieuwsgierig. Nu is deze nieuwsgierigheid bevredigd.
    More or less… So far…

  2. @Sylvie: soms is het goed als anderen dingen voor je verkennen. Ben blij dat ik iets heb kunnen bijdragen aan de vragen die je had.

    Mateloosheid is een zwaar onderschatte positieve eigenschap 🙂

  3. Astrid schreef:

    Level 3 bereikt. Volgens mij 1 moord gepleegd. Ik zie er de kliklol niet van in. Ga me maar eens afmelden..

  4. @Astrid: je hebt gevochten als een leeuwin 🙂

Reageer