clear

zoeken

search

Rectificatie: niet aan het verbouwen

18 juni 2009


In het laatste nummer van //Collectie staat een artikel over gaming in Nederlandse bibliotheken. Ook ik werd eind 2008 telefonisch geïnterviewd. Tot mijn schrik vernam ik gisteren van verschillende collega’s dat het interview begint met een verkeerd citaat:

“In Middelburg zijn we bezig met de verbouwing van een multimediaruimte in de kelder. Daarin komt onder andere een gamezone. De ruimte is geschikt voor internet en gaming, maar ook voor instructies en mediatrainingen. Voordeel is dat we zo afgeschermd zijn van de rest van de bibliotheek.”

Dat heb ik niet zo gezegd. We zijn namelijk niet aan het verbouwen. Ik heb wel aangegeven dat ik ooit een plan schreef voor een gamezone in de Zeeuwse Bibliotheek, een plan dat uiteindelijk werd uitgesteld vanwege ruimtegebrek en andere prioriteiten. Ik meldde ook dat de mogelijke komst van het filmtheater naar de ZB nieuwe perspectieven zou kunnen bieden. Als dat doorgaat moet het souterrain namelijk wel verbouwd en uitgebreid worden. In dat geval komt er wél ruimte voor een gamezone.

Op dit moment is daar echter nog geen sprake van, dat is belangrijk om te weten.

@

Reageer