clear

zoeken

search

Maak je eigen citatenboek met Quotations Book

20 juni 2009


Het is heerlijk om citaten te gebruiken. Soms zeggen twee zinnen van een grote denker meer dan 100 woorden van jezelf. Citaten op dit blog haal ik uit verschillende bronnen. De ene keer uit een boek of tijdschrift, een andere keer van websites als Think Exist of BrainyQuote.

Een vriend van me vertelde me onlangs dat hij goede citaten altijd noteert in een schrift. In citaten die je kunt plukken van verzamelsites is hij niet zo geïnteresseerd; hij vindt het mooier om citaten bij toeval te vinden in een boek en ze over te schrijven, om ze bij een geschikte gelegenheid vervolgens te gebruiken.

Aan hem moest ik denken toen ik zojuist, via een titel in Google Books, op de website Quotations Book terecht kwam. Op die site kun je niet alleen zoeken naar citaten, je kunt die citaten ook toevoegen aan je favorieten. Dat geldt ook voor citaten die je zelf hebt toegevoegd. De complete verzameling kun je vervolgens exporteren naar het PDF-formaat.

Prachtig toch dit? Of mijn makker deze tool ook echt zal gaan gebruiken durf ik niet te zeggen. Hij gebruikt liever de vulpen dan de laptop. Maar je weet het nooit. Het gemak en de duurzaamheid van een digitaal document zijn toch ook niet gering.

@

2 Reacties

  1. biebblogger schreef:

    Dank voor deze tip Edwin. Ik kick wel op quotations, kan er eigenlijk niet genoeg van krijgen. Maak regelmatig gebruik van ThinkExist, maar deze kende ik nog niet. Ga em bestuderen.

Reageer