clear

zoeken

search

Labforculture: cultureel bloggen in Europa

08 juni 2009


Labforculture werkt met en voor artiesten en kunst- en cultuurorganisaties uit 50 Europese landen. Deze organisatie fungeert als kennisplatform maar probeert ook een experimenteler gebruik van online technologie te stimuleren.

Labsforculture heeft Annette Wolfsberger van Virtueel Platform gevraagd een onderzoek te doen naar ‘cultureel bloggen’ in Europa. De resultaten daarvan worden momenteel gepubliceerd op de site in de vorm van een reeks interviews met cultuurbloggers, aangevuld met een digitale kaart van de ‘cultuurscene’. Iedereen die blogt over (e-)cultuur, of werkzaam is voor een organisatie die zich daarmee bezighoudt, kan zich daar op de kaart laten zetten.

Een en ander was voor mij aanleiding de sites van Labforculture en Virtueel Platform eens goed te bekijken. Mijn conclusie: beide sites bevatten zo veel interessante informatie dat ik het niet kon laten een abonnement op vier verschillende nieuws- en publicatiefeeds te nemen. Ook het beleidsplan 2009-2012 (PDF) van Virtueel Platform heb ik gedownload.

Soms heb ik het gevoel dat ik mijn blik op digitaal en cultureel nieuws te veel beperk tot bibliotheken en archieven enerzijds en Nederland en de VS anderzijds. Hopelijk maken deze twee organisaties mijn horizon weer iets breder.

@

2 Reacties

  1. Diane schreef:

    Fantastisch… dank voor de tip!
    Ze staan nu ook in mijn feeds en het beleidsplan is ook al gedownload. Nu alleen maar hopen dat die horizon niet te breed wordt 😉

  2. @Diane: graag gedaan! Te breed is ook niet goed inderdaad, dan verlies je het overzicht weer misschien…

Reageer