clear

zoeken

search

Gebruik alsjeblieft een beetje normaal taalgebruik

10 juni 2009


Premier Balkenende vertelt wat hij vindt van taalgebruik op internetfora. “Het is soms beneden alle peil”, zegt hij. “Gebruik alsjeblieft een beetje normaal taalgebruik”, zegt hij ook.

Wadde?

Het is flauw om iemand af te rekenen op taalfouten maar als ik ergens de kriebels van krijg is het wel van het nietszeggende en slordige taalgebruik van onze premier. Alsof hij zelf wél het goede voorbeeld geeft.

Verbalken, al dat gebrabbel!

@

7 Reacties

  1. Arda schreef:

    'Gebruik alsjeblieft een beetje normaal taalgebruik' is met dat 2x 'gebruik' ook al niet fraai. Normaal is het misschien wel…

  2. @Arda: dat bedoel ik maar 🙂

  3. Mike's Webs schreef:

    Ben het met je eens dat onze premier soms een beetje krom praat, en ik zal nooit lid worden van zijn fanclub, maar hij heeft wel een punt als het om de toon van veel reacties gaat. Veel mensen laten zich ongenuanceerd uit omdat ze kunnen schuilen achter pseudoniem. Ik stoor me soms ook aan de grofgebektheid op het interpret.

  4. Mike's Webs schreef:

    Overigens vind ik die verbalk applicatie wel erg grappig!

  5. @Mike Er zijn veel plekken waar raar en veel te hard geschreeuwd wordt inderdaad, dat ben ik met je eens, maar op internet is sowieso minstens net zoveel ranzigheid te vinden als in het echte leven. Vind ik eigenlijk meer een zaak voor de beheerders van die fora dan voor politici.

  6. PeterQ schreef:

    JP geeft het woord 'balkenbrij' een geheel nieuwe dimensie 🙂

Reageer