clear

zoeken

search

Bibliotheek Vlissingen start groepsblog

03 juni 2009


Tot mijn grote verbazing -en vreugde- lees ik net op het weblog van Peter Q. dat de Bibliotheek Vlissingen een groepsblog heeft gelanceerd: Bieb Blog Vlissingen.

Is zo’n nieuwtje nog een vermelding waard? Jazeker! De collega’s uit Vlissingen kiezen er namelijk expliciet voor ‘de naakte conversatie‘ aan te gaan. Ik citeer directeur Kees Hamann:

Bloggen betekent voor de bibliotheek dan ook vooral leren luisteren. Wij hopen dat u eraan wilt meewerken om van deze blog niet zomaar een promotie-instrument te maken, maar een echt platform waarop klanten en medewerkers van de bibliotheek elkaar ontmoeten en elkaar inspireren.

Maar liefst een kwart van alle medewerkers van de bibliotheek werkt mee door persoonlijke tips te verstrekken of nieuwtjes op het terrein van boeken, media en onze informatiesamenleving door te geven.

Het unieke van een weblog is dat u hierop onmiddellijk en vrij kunt reageren. U bent hiertoe van harte uitgenodigd!

Een kwart van alle medewerkers! Dat zegt alles. Je vindt die medewerkers hier.

Ik wens de Bibliotheek Vlissingen veel mooie dialogen en inzichten toe en hoop oprecht dat dit initiatief z’n vruchten snel zal afwerpen. Ik heb de feed natuurlijk meteen toegevoegd aan Netvibes.

Tegelijkertijd maakt het gebruik van Openia als blogplatform me ook erg nieuwsgierig naar de volgende verrassingen die onze buren uit de hoed gaan toveren. Ik weet dat Vlissingen ook bezig is met Plone bijvoorbeeld, en dat de Question Manager bijna klaar is.

Mooie ontwikkelingen!

@

12 Reacties

 1. Wilma schreef:

  Thumbs up voor Vlissingen!!

 2. Bedankt voor je leuke reactie! Het draagvlak en het enthousiasme is hier inderdaad erg groot voor de blog. Na 23 Dingen is iedereen enthousiast aan de slag gegaan in kleine denktankjes en daaruit zijn al heel wat leuke initiatieven gegroeid. En de blog is nog maar het begin, zoals je zelf aangeeft πŸ™‚

  Openia is echter geen blogplatform, maar de firma waar onze server staat en met wie we samen werken aan QM πŸ™‚

 3. PeterQ schreef:

  Bedankt voor de promo Edwin, ook voor mijn privΓ©blog πŸ™‚

 4. wereldvansofie schreef:

  Een vermelding op jouw blog is de beste reclame.
  Wel jammer dat je me nu net voor bent πŸ™‚

 5. Jullie ook bedankt! Hou ons vooral op de hoogte van alle bevindingen, dat is altijd weer leerzaam.

  en Cis: ik vond het zo leuk dat ik het kijken van een film er nog een half uurtje voor uitstelde. Dit zijn toch ontwikkelingen die bewijzen dat 23 dingen etc. ook echt vruchten kunnen afwerpen. Da's mooi…

 6. steven schreef:

  Ben heel benieuwd, zal 't in de gaten houden. Leuk artikel!

 7. poulus schreef:

  Weer een reden om Zeelandlogt bij te werken.

 8. Rob Coers schreef:

  En ook van mij vanaf deze plek mijn bewondering en waardering voor het hele blogteam! Ik ben behoorlijk trots op het feit dat jullie laten zien wat 23 Dingen op kan leveren en NOG trotser wanneer er nog meer bloglvolgers, bibliotheekgebruikers en passanten de dialoog met jullie aangaan. Chapeau πŸ™‚

 9. Antonia schreef:

  Hartstikke goed. Ik ga het volgen en ben benieuwd of de klanten reageren.
  Ik hoop dat onze bibliotheek dit ook t.z.t. voor elkaar krijgt.

 10. Ik zag ook een klein stukje staan in de krant. Daar stond 'alles wat bibliotheekmedewerkers interesseert'. Dat was wel jammer, maar mag de pret niet drukken verder.

  Vraag me trouwens ook nog af of er ook iemand 'belast' is met het actief online promoten van het blog?

 11. PeterQ schreef:

  Ja hoor, ondergetekende en zijn collega Uitleentje zijn daar mee bezig.
  Kijk maar eens op de site van //www.bibliotheekvlissingen.nl, daar staat bijvoorbeeld op iedere pagina in de rechterkolom sinds kort een promobannertje.

  Bovendien gaan we komende week al onze bibliotheekleden mailen dat ons Bieb Blog online is en hen van harte uitnodigen om met ons in discussie te gaan.

 12. Goed werk Peter! Als de Vlissingers er maar lucht van krijgen.

  En die links komen vanzelf wel…

Reageer