clear

zoeken

search

Bezoekersrecord voor website Zeelandnet

05 juni 2009


Drie weken geleden bracht ik voor het eerst in mijn leven een bezoekje aan het mooie gebouw van Zeelandnet, in Kamperland. Ik was daar om te praten over diverse samenwerkingsprojecten die op stapel staan.

Soms reageren mensen verbaasd, als ik begin over samenwerking met een Internetprovider. Als ik echter uitleg waarom zowel de bibliotheek als Zeelandnet veel vruchten kunnen plukken van zo’n samenwerking maakt de verbazing meestal plaats voor enthousiasme.

Het is gelukkig niet alleen mijn weinig bescheiden mening dat meerdere partijen in het Zeeuwse gebaat zouden zijn bij samenwerking. Zeelandnet heeft al verschillende keren laten weten geïnteresseerd te zijn in onze content en open te staan voor alle suggesties op het gebied van samenwerking. Met die open houding ben ik erg blij. We kunnen nog veel leren van dit bedrijf en daarbij komt dat het digitale bereik van Zeelandnet volgens mij groter is dan die van welke andere Zeeuwse partij dan ook.
Zij hebben miljoenen pageviews per maand die, tegen de trend in, constant in aantal blijven toenemen. Die groei wordt aangejaagd door de populariteit van toepassingen als het Prikbord, maar ook door de ontwikkeling van nieuwe diensten, zoals ‘Uit in Zeeland‘, een site voor mobiele apparatuur, RSS en Zeelandnet Video.

Gisteren mailde projectmanager Maria Cappon mij dat de bezoekersaantallen van de portal een nieuwe mijlpaal hebben bereikt:

Dinsdag 26 mei hebben 86.866 Zeeuwen de website van ZeelandNet bezocht: een nieuw bezoekersrecord. Al die bezoekers bij elkaar bekeken maar liefst 1.290.202 pagina’s.

Woooot? Op een dag? Als dat niet illustreert hoe groot het bereik van Zeelandnet is weet ik het ook niet meer. Er zijn sites die dit soort aantallen nog niet eens op jaarbasis halen!

Je begrijpt: ik kan nauwelijks wachten tot de oplevering van de nieuwe projecten. Op de inhoudelijke kant van die projecten kom ik later zeker nog terug.

@

Foto: Jaap Wolterbeek

4 Reacties

  1. davidovix schreef:

    Edje

    Wat een prachtig bericht. Zelf zitten wij ook bij Zeelandnet en over het algemeen naar tevredenheid en ook als je kijkt naar e-mail adressen van vrienden en kennissen eindigen heel vaal op …@zeelandnet.nl. Ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. Hou ons op de hoogte zou ik zeggen !!!

    gr
    kees

  2. Ga ik zeker doen Kees. Fijn weekend alvast!

  3. boesje schreef:

    Goedemorgen ouwe dibbes, wat heb je weer een fantastische foto gebruikt bij dit bericht.

  4. Wat je noemt een mooie krasse knar 🙂

Reageer