clear

zoeken

search

Aanwinsten presenteren met digitale etalages

20 juni 2009

Digitale Etalages from Boer & Goeroe on Vimeo.

Via een bericht in de B20-groep Goudklompjes werd ik geattendeerd op de website Digitale Etalages. Die site is nog in opbouw maar bevat al wel een interessante demo van zo’n etalage. De toelichting:

Met een digitale etalage presenteer je op een aantrekkelijke manier de collectie digitaal in de bibliotheek, zoals bijvoorbeeld nieuwe aanwinsten en materialen uit het bibliotheeknetwerk. Het gaat daarbij om boeken, (muziek) CD/DVD’s, eContent etc. etc. De klant gebruikt de digitale etalage eenvoudig door aanwijzen en aanraken van de touchscreen. Met de digitale etalage kan de klant eenvoudig een aanvraag doen met gebruik van zijn lenerskaart. Digitale etalages vinden toepassing in zowel (grote) bibliotheekvestigingen als in bibliotheekservicepunten.

Het scherm dat we in beeld krijgen is waarschijnlijk nog maar een prototype maar geeft al een goede indruk van de mogelijkheden. Het is mooi speelgoed om je collecties mee te belichten.

Met de naam ‘etalages’ ben ik wat minder gelukkig. Die term wordt binnen de branche immers ook gebruikt voor andere zaken, zoals voor websites waarin collecties onder het voetlicht gebracht moeten gaan worden. Op de langere termijn zal dat wel weer tot de nodige verwarring gaan leiden…

@

Reageer