clear

zoeken

search

Middelburgse stapnostalgie: Back to The Cavern

06 mei 2009


In het Middelburgse Schuttershofcomplex hebben in de afgelopen decennia al heel wat horecagelegenheden gezeten. Je moet er niet van opkijken als je je ouders nog wat hoort mompelen over ‘het Zinken Toogje‘ of zelfs over een nog veel oudere openlucht dancing die ooit was te vinden op de plaats waar nu café Schuttershof zit. Jongere mensen zullen vooral praten over hun wilde nachten in discotheek de Stadsdanszaal ( eerder o.a. het Podium en Myrael, later The NightTrain)

Op de plaats waar nu De Spot is gevestigd zat tussen 1983 en 1986 discotheek The Cavern, een zaak die voor velen een soort cultstatus heeft. Een avondje uit begon in de tijd om 20.00 en stopte om 02.00 uur ‘s nachts. De mensen stonden al voor achten in de rij om er naar binnen te mogen! Dat gegeven zorgde ervoor dat ook ik, als 15-jarige, erin slaagde een paar keer naar binnen te glippen.

Veel herinner ik me er niet van, behalve dan dat het een tent was waar lekker veel New Wave en Ska werd gedraaid en dat er regelmatig geknokt werd. Voor mij begon het echte uitgaan pas in de tijd erna, toen de zaak na een felle brand tijdelijk werd vervangen door ‘De Zippo’, de plek waar ik mijn eerste hardrockconcertjes mocht aanschouwen. (Agent Steel!) Die tijd vond zijn hoogtepunt, discotechnisch gesproken, in de latere Stadsdanszaal.

Dat neemt niet weg dat ik het leuk vind dat er op 15 mei a.s. een reünie wordt georganiseerd, waarover je alles kunt lezen op Back to The Cavern en The Cavern Hyve. Omdat de gemeente moeilijk deed over De Spot, als locatie, zal het festijn plaatsvinden in het eerdergenoemde Schuttershofcafé en de (oude en nieuwe) Rooie Oortjes.

Alleen al vanwege de muziek een interessant evenement.

@

20 Reacties

  1. Henk schreef:

    O ja, the Cavern, daar kwam ik ook in the eighties. Lekker dansen op U2 en Simple Minds en in spanning afwachten of de avond niet eindigde in vechtpartijen tussen Molukkers, woonwagenkampbewoners en/of Arnemuidenaren.

  2. Marco schreef:

    Volgens mij zie ik hier een generatiekloof Edwin 😉

  3. wereldvansofie schreef:

    Mijn ouders mompelen al een tijdje niet meer en van het Zinken Toogje waren ze niet op de hoogte. Het waren mijn zeer geheime expedities naar de Zinken Bak, zoals die toen genoemd werd. Het was er vooral druk en klein herinner ik me.

  4. @ allen: grappig dat iedereen zo zijn eigen herinneringen heeft, aan verschillende zaken in hetzelfde complex.
    Stappen door de jaren heen. je zou er haast een apart blog aan wijden 🙂

  5. festina lente schreef:

    Ik heb voor de gein mijn ‘alternatieve rockkroeg’ uit mijn puberjaren opgezocht: In den Elegast in Deventer. Dacht dat ze wel van naam veranderd zouden zijn of een andere koers zijn gaan varen. Niets van dat alles! Op hun site beweren ze dat ze het enige overgebleven alternatieve danscafé van ons land zijn. De toenmalige DJ heeft de zaak overgenomen. Chapeau voor ze!

  6. @Festina: dat is inderdaad mooi. Moet je eigenlijk weer eens een avondje gaan doorzakken dan 🙂

  7. festina lente schreef:

    Ik zou vast geweigerd worden vanwege mijn ouderdom!

  8. BirdBlok schreef:

    Wat een heerlijke nostalgie. In die tijd dronk ik Safari met Sju en zoende ik met jongens :))
    Leuk stukje Ed, even terug in de tijd,
    X

  9. @ Festina: Als je maar jong danst op the cure is er niets aan de hand!

    @Bird: met jongens?? Maar het was inderdaad de tijd van de Malibu en andere zoete ellende 🙂

  10. Daan schreef:

    Ach, toch best leuk, zo’n reünie, ik was twee weken geleden nog op eentje waar ze EBM draaide uit de jaren 80. Niet dat ik daar toen naar luisterde maar het was wel leuk.

    Het is wel opvallend hoe vaak dit soort gelegenheden na 0.00 u. leeglopen, dan moeten de meeste mensen naar huis omdat de oppas ook naar huis moet 🙂

    PS: EBM is //en.wikipedia.org/wiki/Electronic_body_music

  11. lol, dat van die oppassen was me nog nooit opgevallen, maar daar zit wel iets in.

    Front 242 baby!

  12. Anoniem schreef:

    Ik was nauwelijks op aarde toen (nouwjaar 83. je weet zelf) en zelfs ik ben getriggerd om te gaan.
    Al is het maar om eindelijk eens ongegeneerd mee te bleren met aloude new wave klassiekers.

    come closer and see.

    len

  13. Jij zou gloriedagen hebben gehad in die tijd Len, dat weet ik zeker 🙂

  14. boesje schreef:

    Geweldig ja. Eerst een aantal flesjes Tuborg naar binnen kappen (ondertussen het goudkleurige papier van je flesje afkrabben) om daarna het trapje af te dalen naar het toilet> Nadat de blaas geleegd was ging je op de terugweg een tosti scoren bij Frits. Of anders een frietjes scoren bij Joost op de Pottenmarkt.

    Waar is die tijd gebleven….. zucht

  15. Nat schreef:

    Eindelijk mijn haar weer eens touperen! Zeep, water en een kam. Zou het bier nog steeds een gulden kosten tijdens Happy Hour?

  16. @ Boes: Joost? Was dat bij de eeties? Of bij Mac’s snackbar ofzo?

    @ Nat: Yeehaw! Denk dat we dat gelukkige uurtje wel op ons buik kunnen schrijven 🙂

  17. poulus schreef:

    De Cavern-reunie gaat op herhaling: vrijdag 6 november a.s. weer in 't Schuttershof. En dit keer ben ik ook van de partij als dj.

  18. Leuk, misschien moest ik dan maar eens zorgen dat ik de latere avond wel haal ^^

  19. poulus schreef:

    Je kunt morgen alvast oefenen met lang opblijven, dan is er in 't Schuttershof de eerste 40 and more avond. En we zijn al om 22.00 uur open. (rekening houden met de doelgroep)

  20. Morgen zit ik in de Ardennen. Daar moet ik dus even verstek laten gaan. We zullen dansen tussen de bomen 🙂

    Have fun!

Reageer