clear

zoeken

search

Internetblokkades omzeilen met Hotspot Shield

09 mei 2009


Een paar maanden geleden ergerde ik me behoorlijk aan het feit dat ik, als Europeaan, vanwege copyrightkwesties geen gebruik mag maken van websites als Hulu. Omdat het aanbod van Hulu vooral uit televisieseries bestaat maakte ik er verder geen werk van, maar toch: ik baalde er een beetje van.

Gisteren las ik op Een beetje adjunct dat Europeanen nu ook al worden achtergesteld binnen Google Books: als Europeaan kun je de ‘juweeltjes’ op Inside Google Book Search bijvoorbeeld wel vergeten. Ze komen gewoon niet in beeld.

Toen was ik het opeens beu. Ik tikte in Google ‘watch hulu outside US’ in en kreeg zo weer de term in beeld die ik zocht: een VPN. Er werd ook verwezen naar Hotspot Shield, van AnchorFree. Ik checkte even op een paar sites of die software positief wordt beoordeeld en besloot het toen te downloaden en installeren.

Na de installatie schrok ik een beetje van de reclames die ik aanvankelijk in beeld kreeg, en de enorme vertraging die Hotspot Shield veroorzaakte in Firefox. Ik zocht ook nog even op ‘malware Hotspot Shield’. Dat leverde geen verontrustende zoekresultaten op. Ik herstartte de browser dus maar.

Dat bleek de goede oplossing te zijn. Firefox liep weer als een zonnetje en Hotspot Shield bewees zijn meerwaarde meteen: ik werd vermomd als Amerikaan en kon de ‘juweeltjes’ uit Google Books alsnog gewoon bekijken.

Op de website van Computer!Totaal kun je meer lezen over Hotspot Shield.

@

7 Reacties

  1. schrijverdezes schreef:

    ‘vermomd als Amerikaan’
    Heb je je avatar al aangepast? Anders zien ze het meteen hoor.

  2. Sssst, dat is eigenlijk de avatar van mijn alter ego, mijnheer Immerstaar.

  3. schrijverdezes schreef:

    Van mij zal niemand het horen!

  4. Hans schreef:

    Ik gebruik HotSpot Shield al een tijdje o.a. om naar Pandora.com te kunnen luisteren. Werkt prima. We gaan dit nu ook voor Blip.fm nodig hebben. Ik lees daar:

    OK guys. We’ve turned the imeem integration back on. Sorry for the wait. You’ll notice much more imeem results starting next week, in the meantime we are using the weekend to make sure everything runs smoothly. Make sure to email support@blip.fm with any strange bugs.

    If you notice an increase in the number of 30 second clips (international users) we are working hard to give you the best results we can.Maar met Hotpotshield ben je van die 30 seconden verlost en kun je de complete song luisteren, ook op iMeem zelf trouwens

  5. @Hans: jee, dat wist ik ook nog niet. Diensten als hotspot shield zouden nog wel eens heel groot kunnen gaan worden op deze manier…

  6. boesje schreef:

    Goed gedaan Yankee Doodle……

  7. Bronger da Hogg schreef:

    Ga er vanuit dat dit hetzelfde principe is als //vpnservice.nl/anoniem-downloaden-en-uploaden/?

    Of werkt dit anders? Sorry dat ik reageer op een oud artikel maar kwam hier uit via Google…

Reageer