clear

zoeken

search

Hack de Overheid!

27 mei 2009


Edial Dekker, van Spotlight Effect, attendeerde mij vanochtend op een interessant evenement dat op 13 juni a.s. plaatsvindt in Amsterdam: Hack de Overheid! Uit het persbericht:

HackdeOverheid: geeks en ambtenaren werken samen aan nieuwe overheidsdiensten met open overheidsdata

HackdeOverheid is een informele bijeenkomst die de overheid met de community van software ontwikkelaars verbindt. Geeks, ontwikkelaars, ambtenaren en professionals in de publieke sector bedenken ideeën en bouwen prototypes of websites die overheidsdiensten verbeteren. Met deze prototypes maakt HackdeOverheid een statement voor het belang van het ontsluiten van meer opendata door overheid. HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in het Volkskrantgebouw.

HackdeOverheid heeft twee tracks. Tijdens de eerste track kunnen ambtenaren en ontwikkelaars samen prototypes. De beste protoypes maken kans op prijzen. In de tweede track bepalen de deelnemers de onderwerpen zelf. Van gebruik van social media bij overheidsdiensten tot en met open data, politieke transparantie en de toekomst van overheidsdiensten. Ben je een geek, coder, developer, programmeur en vind je dat de overheid beter kan? Ben je een ambtenaar en loop je al tijden met een idee, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Hack de overheid en help met het verbeteren van politieke transparantie en overheidsdiensten.

Initiatiefnemers James Burke, Lex Slaghuis, Vincent Lindebook en Edial Dekker zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan een plek waar je makkelijk kan leren een prototype of ‘mashup’ te maken rond overheidsdienstverlening. Met HackdeOverheid willen ze geeks en ambtenaren een ruimte bieden om een dialoog rond technologische innovatie, maatschappelijke verandering en overheidsdiensten mogelijk te maken. Juist deze dialoog en verbinding tussen is volgens hen noodzakelijk om goede nieuwe ideeën van elkaar op te doen en een betere overheid te realiseren.

HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in het Volkskrantgebouw (Wibautstraat 150, Amsterdam) met aansluitend borrel. Plaatsen zijn beperkt en aanmelden kan via //www.hackdeoverheid.nl. Entree en lunch zijn gratis.

Een mooi evenement toch? Als je meer wilt weten moet je ook zeker even de FAQ lezen.

@

Reageer