clear

zoeken

search

Groene vingers

10 mei 2009


Over verknipt landschap gesproken: een paar weken geleden is een nieuwe achterbuurman begonnen met een grootscheepse verbouwing van zijn kapitale pand. Dat kon er ook nog wel bij.

Hij heeft besloten zijn diepe tuin te voorzien van een serre en te omringen met een 2 meter hoge muur. Het schijnt dat een en ander was aangekondigd in een brief, maar die heeft mij nooit bereikt. Een andere buurman waarschuwde me eerder wel dat er een boom weggehaald zou worden.

Toen ik zojuist thuiskwam schrok ik toch wel een beetje. Alle bomen in mijn tuin zijn omgezaagd, het schuurtje is verplaatst, de bruidssluier is verdwenen. Het leek me daarom wel een goed plan om even te bellen met de huurbaas. Die bleek gelukkig op de hoogte en vertelde me dat de verbouwing bij de buren voor hem aanleiding is om de achterzijde van het huis waarin ik woon nu ook maar eens aan te pakken. Dat is niet voor zijn tijd. In dat opzicht kan ik heel goed leven met de metamorfose.

Maar dat er nu helemaal geen bomen meer staan vind toch wel jammer. Ik zit niet zo vaak in de tuin of op het dakterras maar als ik er zit vind ik het toch wel leuk om al die vogels te zien zitten. Je ziet hier de vreemdste soorten. Ik vrees dat zij nu niet meer terug zullen keren…

@

7 Reacties

  1. festina lente schreef:

    Zo, da’s een koude douche! En nu heel lief zijn tegen de huurbaas; dan krijg je vast de mooiste tuin van heel Middelburg! (Van Nederland kan niet, want die hebben wij al ๐Ÿ™‚

  2. Nou ik ken hier in de stad ook wel een paar tuinen, nog uit mijn tijd als verhuizer: buitengewoon.

    Maar ik ben al blij met weinig. Met mijn werkervaring als hovenier doe ik niet meer zoveel ๐Ÿ™‚

  3. schrijverdezes schreef:

    O wat zou ik kwaad zijn!! En verdrietig. Maar bomen omzagen in jรณuw tuin, dat kan toch niet? Of was het net erbuiten? Voor zover ik weet hoor je om een boom om te mogen zagen een vergunning te hebben. Maar ja, weg is weg.
    Een nieuw ‘milieu’ in je tuin geeft wel kansen voor andere planten (een druif tegen die muur misschien?), dus hopelijk zit er nog een klein voordeeltje aan voor de lange duur. Voor de vogels blijft het ellendig en voor jou voorlopig ook.
    Sterkte!!
    Ik heb zelf beslist niet de mooiste tuin van Nederland, maar als je hulp wilt kom ik, want in de tuin werken vind ik leuker dan bloggen (en dat zegt wat). En stekjes kun je ook krijgen (dwz voor in de schaduw, als je die hebt).

  4. Astrid schreef:

    Pijnlijk. Is er iemand om je te troosten?

  5. Hoi Arda, dat mag inderdaad niet zomaar, maar in dit geval was het een beslissing van de huurbaas. Ook bij de buren is er ingegrepen. En leuk is het niet echt maar het is zoals je zegt: het biedt weer nieuwe kansen, voor ander leven. Zo zie ik het dan ook maar. Die overgebleven stronken schieten vast weer snel uit.

    @Astrid: jazeker ๐Ÿ™‚

  6. boesje schreef:

    Als je nou een echt grote vogel wilt bekijken Edwin, Pino is volgens mij dagelijks drie maal op de TV te bewonderen als Sesamstraat wordt uitgezonden.

  7. Alleen als ze het om half zeven uitzenden!

Reageer