clear

zoeken

search

Google neemt patent op het sneller scannen van boeken

03 mei 2009


Het blijft interessant om de ontwikkelingen rondom Google Books te volgen. Dat Google meer wil dan alle kennis ter wereld toegankelijk maken is inmiddels wel duidelijk, en begrijpelijk. Minder begrijpelijk is het feit dat het bedrijf ook naar een monopolie over verweesde werken streeft. Dat roept dan ook veel verzet op.

Naar nu blijkt heeft Google in maart van dit jaar ook een patent genomen op een nieuwe, op infrarood gebaseerde, scantechniek, die het bedrijf alweer een grote voorsprong zal geven op hun concurrenten.

Quo vadis, Google?

@

Via TechCrunch

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Hoezo patent? Met die opstelling werkt toch iedereen met een digitale camera tegenwoordig. Camera vastzetten op statief, boek of foto ter onder, checken dat alles een beetje waterpas en parallel staat en je camera op programmakeuze “Document reproduceren” instellen, met een Nikon Coolpix bvb. kan dat.

  2. Klopt Ano. Je komt zelf een heel eind. Er is ook nog zoiets op de markt als een boekenripper.

    Maar 3D scannen, met infrarood, dat is wel een nieuwe techniek denk ik.

Reageer