clear

zoeken

search

De verborgen kracht van Zeeland: Alexander Rinnooy Kan

12 mei 2009


Over vijf weken is het weer zover: onze directeur, Ton Brandenbarg, zal in het kader van Standplaats Zeeland zijn werkkamer gedurende een week afstaan aan een gastonderzoeker. Na drie geslaagde weken met Wubbo Ockels, Paul Schnabel en Louise Fresco krijgt de Zeeuwse Bibliotheek deze keer bezoek van Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER)

De vakreferenten van de ZB hebben ter gelegenheid van deze vierde editie een wiki ingericht op //standplaatszeeland.pbworks.com/. Zij schrijven over het programma:

Onder deze titel organiseert de Zeeuwse Bibliotheek een programma, waarbij voor Zeeland relevante maatschappelijke thema’s aan de orde komen. Dit gebeurt door (inter-)nationale deskundigen van naam een week in Zeeland uit te nodigen. De gastonderzoeker bestudeert vanuit de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg het thema op locatie, houdt presentaties en colleges en gaat in dialoog en debat met vertegenwoordigers uit onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven, overheid, dienstverlening en bezoekers van de bibliotheek.

In de week van 15 t/m 18 juni 2009 is Alexander Rinnooy Kan vanuit de Zeeuwse Bibliotheek aan het werk met de thema’s economische ontwikkeling, onderwijs en zorg in de provincie Zeeland onder het thema: “De verborgen kracht van Zeeland”.

Op het weblog van de vakreferenten is meer informatie te vinden over het programma en de wiki.

Meer informatie over Rinnooy Kan: hier en hier.

@

Foto: Jaap Wolterbeek

6 Reacties

  1. Flip Feij schreef:

    Standplaats is een perfect initiatief van Ton Brandenbarg.

    kZie uit naar Rinnooy Kan en ik hoop, dat hij zich goed informeert en dat hij concreet wordt over de keuzes die wij in deze provincie kunnen maken.

    Misschien beetje een probleem, dat hij als invloedrijkste man van Nederland verstand van ALLES heeft en dat het niet in zijn aard ligt dat frequent te nuanceren.

  2. Dag Flip,

    Zo had ik het nog niet bekeken maar nu ik al van verschillende mensen heb gehoord dat hij een zeer goede spreker is ga ik er maar vanuit dat hij hier vast ook goed beslagen ten ijs komt 🙂

  3. festina lente schreef:

    Yes he can…
    Hij heeft bijvoorbeeld over het onderwijs ook een prachtige notitie geschreven (over hoe het zou moeten zijn en welke stappen daar concreet voor genomen moeten worden).

  4. Toch maar eens iets van hem lezen dan…

  5. festina lente schreef:

    Misschien kan hij zijn visie ook geven op de toekomst van de bibliotheek? Hij is in ieder geval erg voor Nederland kennisland…

  6. Je kunt tien minuten met ‘m praten, op aanvraag. Mmmm.

Reageer