clear

zoeken

search

Bibelot, de poes van de Provinciale Bibliotheek van Zeeland

07 mei 2009


Toen ik vorige week de website Library Cats Map tegenkwam moest ik onmiddelijk denken aan Bibelot, de poes die jarenlang woonde in de voormalige Provinciale Bibliotheek van Zeeland.

In de Beeldbank Zeeland vonden we nog een foto van de poes, die ik inmiddels heb verstuurd naar de beheerder van Library Cats Map.

Collega’s Anne en Ronald wisten me te vertellen dat Bibelot al in 1973 rondliep (of lag te slapen) in de bibliotheek, en pas in 1985 vertrok. Ze trok toen in bij de secretaresse van de toenmalige directeur.

Cute.

@

10 Reacties

  1. Martine schreef:

    Hoi,
    Is er ook een rechtstreekse link naar de foto? Ik ben nieuwsgierig!

  2. Martine schreef:

    woeps – al gezien 🙂

  3. Als je er op klikt wordt ie wat groter inderdaad, Martine. Ik heb ‘m op de pc ook nog in hogere resolutie.

  4. Karla schreef:

    leuk, ik las een tijdje geleden ‘met fluwelen pootjes’over de bibliotheekkat van Spencer (USA) en dacht dat het om een uniek geval ging!

  5. Ben.Fackler schreef:

    Dag Karla en Edwin,

    OB Voorschoten heeeft jarenlang ‘bieb’over de vloer gehad die uitenindelijk samen met de directrice met de vut ging!

    met vriendelijek groet,
    Ben Fackler

  6. @Karla: op dat boek ben ik inmiddels door verschillende mensen geattendeerd. Denk dat ik het toch maar eens moet gaan lezen….

    @Ben: grappig dat er nog veel meer gevallen zijn (geweest)
    Ik vraag me nu opeens ook af of er ook bibliotheken zijn of waren met andere dieren. Katten lenen zich er misschien het best voor?

  7. Ik heb mij al eerder is afgevraagd of huisdieren in de bib eventueel wel mogelijk zouden zijn, maar ik dacht dat wellicht wel tegen enkele regels zou indruisen. Al was het maar omdat je zo je ruimte niet even toegankelijk maakt voor mensen met allergiën of je kan aangesproken worden op mogelijke vernielingen … hoedanook ik kwam altijd bij vissen uit als alternatief. Leuk om te zien dat het blijkbaar toch niet zo’n probleem is 🙂

  8. Lijkt me inderdaad fantastisch, zo’n mega-aquarium….

  9. Ik wist dat ik er al ergens over gelezen had 🙂

Reageer