clear

zoeken

search

Wikipedia als medicijn voor kennismanagementpijn

12 april 2009

Ja ja. Niet zo terughoudend doen. Stokpaardje. Als geroepen. Jimmy Wales. Bla bla bla.

Feit is dat de presentatie van Manuel Schiffler, van de Wereldbank, koren op mijn molen is. In 12 sheets wordt uitgelegd waarom onderzoekers van de Wereldbank hun werk steeds vaker op Wikipedia publiceren:

  • Wikipedia heeft een goede zoekmachine
  • Onderzoeken zijn ook jaren na publicatie nog te vinden, ook voor het publiek
  • Geen eindeloze herzieningen voor publicatie
  • Wikipedia is vele malen goedkoper dan de eigen systemen

Je moet een beetje vertrouwen hebben in de wolk, maar dan heb je ook wat.

Geef ‘m van Jetje, Wereldbank!

@

2 Reacties

  1. Martin Wisse schreef:

    Als je het niet erg vind ga ik je presentatie jatten voor publicatie op mijn eigen (Engelstalige) blog. Geweldig dat de wereldbank nu haar kennis op deze manier verspreid/beheerd.

    (Tussen twee haakjes, dat artikel dat je een jaar terug schreef over de invloed van nerds op Wikipedia is nogal kul, vooral vanwege de bewust naive manier waarop onderwerpen in de oorspronkelijke post werden vergeleken. Het lemma WW2 mag kleiner zijn dan een lemma over een of ander videospel, maar als je alle lemmas over WW2 bij elkaar optelt is het een heel ander verhaal… (sorry, da’s mijn stokpaardje))

  2. @ Martin: Maar natuurlijk, geen enkel probleem! Ik heb de PDF ook ongevraagd toegevoegd aan Slideshare, om te kunnen embedden. Ging er maar vanuit dat men dat daar niet erg vindt, omdat het promotie is, geen plagiaat o.i.d.

    Over die wtf-post heb je wel gelijk natuurlijk. Dat zijn van die halve onderzoeken, waar altijd weer meer invalshoeken zijn te vinden die andere uitkomsten laten zien.

    Mooi stokpaard in ieder geval!

Reageer