clear

zoeken

search

Twittergedrag blootgelegd met Twitter Analyzer

30 april 2009


Twee maanden geleden gaf Benoît met zijn Twitter gereedschapskist al een voorzetje, vanavond heb ik een aantal van die Twittertoepassingen eens wat beter bekeken. De belangrijkste conclusie is een voor de hand liggende: het aanbod is overweldigend. De Twitter Fan Wiki waar Benoît ook naar verwees is daarom misschien wel de nuttigste link van allemaal. Als je die toevoegt aan je favorieten beschik je over een goede bron die je kunt raadplegen op het moment dat je een specifieke toepassing nodig hebt. Een tool als Twtjobs, bijvoorbeeld, gebruik je tenslotte gericht. Op het moment dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Twee toepassingen gaven me wel meteen het gevoel dat ik ze regelmatig zal gaan gebruiken: Twittersphere en Twitter Analyzer. Met de eerste zie je in een oogopslag welke onderwerpen of links populair zijn onder twitteraars, in een bepaalde periode. Je kunt daarbij kiezen voor metingen op de korte, de middellange en de lange termijn. Twitter Search biedt die mogelijkheid weliswaar ook, maar is toch een stuk beperkter en minder overzichtelijk dan Twittersphere.

Met Twitter Analyzer kun je per Twitteraccount uitgebreide gebruikersstatistieken opvragen. Je krijgt fraaie diagrammen en grafieken voorgeschoteld over het aantal posts, de gebruikte toepassingen, het gebruik van HashTags, de loyaliteit van je volgers en nog veel meer. Je zou het de Google Analytics voor Twitter kunnen noemen.

Misschien realiseert niet iedereen zich hoe openbaar zijn of haar Twittergedrag is. Laat Twitter Analyzer in dat geval een eye-opener zijn…

@

5 Reacties

 1. Daan schreef:

  Zowel Twittersphere als Twitter Analyzer linken de eerste keer naar de ‘sphere’. Even aanpassen?

  Bedankt voor de linkjes trouwens.

 2. Dank Daan, dat was me ontgaan.

  Ik heb het aangepast!

 3. Daan schreef:

  Secretaresse hè :-))

 4. Zo’n wiki’s besparen inderdaad wel heel wat opzoekwerk als je ze kent. Het zou wel leuk zijn moest je zulke links meer gewicht kunnen meegeven zodat ze prominenter op de voorgrond treden.

 5. Dat begint met veel verwijzingen elders 🙂

Reageer