clear

zoeken

search

Oude mensen zijn stoned, kinderen zijn dronken

24 april 2009

Vandaag stuitte ik bij toeval op het weblog Madatoms. Het lezen van twee postings was al voldoende om mij te doen besluiten de feed van de site aan Netvibes toe te voegen. Nog maar net uit bed werd ik namelijk al flink aan het lachen gebracht. Daar houd ik van. Daar komt bij dat Madatoms creatief en met zorg is vormgegeven.

Neem nu de post Old People are stoned, waarin de auteur de vergeetachtigheid van oude mensen vergelijkt met de roes waarin iemand die geblowd heeft verkeert. Of het gedrag van kleine kinderen met dat van iemand die lazerus is. Ik las het met een grote glimlach want de overeenkomsten zijn inderdaad opmerkelijk.

Er zijn ongetwijfeld mensen die vinden dat je hierover eigenlijk geen grappen kunt maken. Ik vind dat je dat juist wel moet doen. Als we maar oud genoeg worden zullen we hier uiteindelijk allemaal een keer mee te maken krijgen. Dat je er de draak een beetje mee steekt wil niet zeggen dat je het verschijnsel niet serieus neemt, integendeel misschien zelfs wel.
Feit is dat de ouder wordende mens weer langzaam verandert in een klein kind. Mensen die stoned of dronken zijn versnellen dat proces voor een korte periode. Het is grappig om er eens op die manier naar te kijken.

Ook geestig: How to seem like you give a shit at work. Dat is er eentje voor de raamambtenaren: rondlopen met wat papieren of een map. In de weer zijn met papieren ordenen en kopieermachines repareren. De indruk wekken dat je veel om handen hebt, zeg maar.
In de verhuiswereld werden zulke lieden ‘drukkers’ genoemd. Terwijl sommige collega’s zich een breuk sjouwden waren zij in de weer met het sorteren van de verhuisdekens, het oeverloos schroeven aan gedemonteerd meubilair of onduidelijk gescharrel met de laadklep van de vrachtwagen.

Ze wekten echter nooit de indruk dat ze hun snor stonden te drukken. Dat was nu juist het knappe.

Madatoms is een blijvertje.

@

4 Reacties

  1. boesje schreef:

    Zeg Piet Piraat, is het daarom dat je je niet scheert ? Die snor zal je goed doen staan als raamambtenaar.

  2. festina lente schreef:

    Goed blog voor dit soort lome dagen: dank je!
    Tjee, en gisteren ook al gezwijmeld bij de film notebook. We kunnen er weer tegen! Ik begin er bijna naar te verlangen 90 jaar te worden 🙂

  3. Tom schreef:

    en andere mensen zijn stronken;)

  4. @Boes: geregeld, inmiddels!

    @Festina: dat hoor je ook niet zo vaak 🙂

    @Tom: sommige mensen pakken alles wat voor handen komt inderdaad ^^

Reageer