clear

zoeken

search

Nieuwe gadget: een Nikon Coolpix

25 april 2009


Ik ben geen groot liefhebber van winkelen, maar een impulsaankoop op z’n tijd vind ik wel aardig.

Vorige week kreeg ik de camerakolder in mijn kop en ik besloot een nieuwe digitale fotocamera aan te schaffen. De camera van de Keizer is namelijk ruk en mijn oude Digimax vertoonde kuren.

Het aanbod in de vitrine van Dixons was niet eens zo heel groot, maar groot genoeg om bij mij de neiging op te roepen rechtsomkeert te maken. De verkoper zag dat echter, vroeg wat ik zocht en bracht de keuzemogelijkheid binnen 2 minuten terug tot drie toestellen. Dat deed ‘ie goed. Vijf minuten later stond ik buiten met de Nikon Coolpix S220, een toestel dat gelukkig goede recensies krijgt.

Nu heb ik een klein probleem: ik ben dol op mooie foto’s maar van het fotograferen zelf weet ik net zoveel als een koe van boompje klimmen. In de kroeg kreeg ik afgelopen week al een stoomcursus van een kwartier, over de functionaliteiten van de Coolpix, maar ik denk dat ik het advies ‘schieten, schieten, schieten’ maar eens in de praktijk moet gaan brengen.

Omdat ik van zwart-witfoto’s houd had ik het toestel die instelling al als default meegegeven. Ik begreep later dat je beter in kleur kunt schieten en de foto pas later met software naar zwart-wit moet omzetten. Daar zou ik zelf nooit opgekomen zijn. Misschien toch maar eens echt een cursusje volgen bij Mischa. Maar die ziet me natuurlijk al aankomen met die mini-masjien.

Laat ik maar eens beginnen met veel oefenen. Dan volgen de vragen vanzelf. Alhoewel: ik herinner me opeens een oude post over de fotocommunity van Nikon. Misschien is de tijd nu wel rijp om me daar bij aan te sluiten. Leve de online onderwijscentra!

@

7 Reacties

  1. madbello schreef:

    Gefeliciteerd met je nieuwe aankoop en inderdaad veel schieten en ik heb meestal op automatisch staan, erg handig 😉

  2. Thanks. Zelfs zo’n simpel model heeft nog heeeel veel mogelijkheden. Moet ook nog eens rustig in de handleiding duiken…

  3. festina lente schreef:

    We verwachten wel heel veel leuke coole pictures op je blog nu! Van wie is de hand op de foto?

  4. Ik hoop dat dat nog goed gaat komen tzt, festina. De hand op de foto zegt mij verder ook niets. Dat plaatje heb ik weer gewoon met Google Afbeeldingen geroofd 🙂

  5. Mischa schreef:

    haha, een camera is slechts gereedschap, en met dat gereedschap ben je bij mij welkom hoor. Succes er mee 🙂

  6. Robert schreef:

    Gefeliciteerd met je nieuwe aankoop! Ik ben benieuwd naar je nieuwe foto’s op Hyves 😉

    Greetz

  7. @Mischa en Robert: komt goed! Thanks.

Reageer