clear

zoeken

search

Muziek droppen op playlist.io

28 april 2009


Van opslagsites als Box.net, eSnips en Drop.io maak ik slechts incidenteel gebruik. Er zijn inmiddels zoveel online plaatsen waar je bestanden kunt opslaan dat ik de alternatieven simpelweg niet nodig heb. Tot het moment waarop ik meer wil dan opslaan alleen. Gisteren wilde ik een moeilijk te verkrijgen mp3 van de oude Chicagoband Lost Cause (afspeelbaar) embedden in een blogpost maar moest daarvoor zo omslachtig rommelen met Box.net dat ik er maar vanaf zag.

Toevallig lees ik vandaag dat Drop.io ook een zusje heeft, speciaal voor audiobestanden: playlist.io. Na een razendsnelle upload kun je het bewuste bestand eenvoudig embedden in een zeer basale mediaplayer. Precies wat ik zocht.

Kan ik na al die jaren toch nog digitaal luisteren naar Where’s Babylon. Dat nummer had ik alleen nog op een old skool teepje.

Discover Simple, Private Sharing at Drop.io

@

5 Reacties

  1. Marrrijk schreef:

    helaas, dit gaat nog boven mijn pet, heb het geprobeerd, maar helaas.. zit in de fase die jij beschreef voor “moest daarvoor zo omslachtig rommelen met Box.net dat ik er maar vanaf zag.” dus wie weet over een poosje, maar bedankt, want het lijkt me echt top-handig!
    leuke site-lay-out trouwens, rustig, dat dan weer wel.

  2. Soms is het inderdaad een beetje gehannes. Net een andere presentatie, of precies een omgekeerde manier van werken. Maar als je het echt nodig hebt neem je er vanzelf ook meer tijd voor…dan komt het meestal wel goed.

    Thanks!

  3. Daan schreef:

    Mag dat eigenlijk wel gezien auteursrechten enzo. Of hang ik nu wel heel erg de braverik uit?

  4. Als het muziek is waar geen auteursrecht op berust natuurlijk wel. In andere gevallen niet, lijkt me.

  5. Overigens: Lost Cause heeft misschien ook wel copyright maar is nooit digitaal uitgebracht, volgens mij. Zelfs via p2p is daar niet of nauwelijks aan te komen tot nu toe.
    In zo’n geval durf ik het risico wel te nemen…

Reageer