clear

zoeken

search

Library Thing komt met sterk verbeterde widgets

01 april 2009

Mijn boeken bij LibraryThing

Oh, wat een heerlijk bericht op het weblog van Library Thing: de boekenwidgets zijn verbeterd, en niet zo’n klein beetje ook. Zonder enige kennis van zaken kun je je nu helemaal uitleven op al dan niet geanimeerde presentaties van boekencollecties. Het allermooiste is nog wel dat de widgets vanaf nu ook boeken weergeven die niet in de database van Amazon.com zitten. Eindelijk komen ook de Nederlandse boeken in beeld.

Doet er allen jullie voordeel mee!

@

11 Reacties

  1. mooi om te weten.. kregen namelijk veel vragen met 23dingen hierover! Ben blij met deze tip!

    groet,
    Alinda

  2. Prachtig! Ik ook 🙂

  3. En wij zijn ook blij, eindelijk alle covers op ons blog!

  4. schrijverdezes schreef:

    Ik ging gisteravond meteen enthousiast aan de slag, maar was even helemaal niet blij, want ineens viel een stuk aan de rechterkant van de widget buiten mijn zijbalk. Maar ziehier: het heeft zichzelf opgelost! Allen heb ik hem zo ingesteld dat je geen verschil met vroeger ziet…

  5. @Hengelo: goed werk!

    @ Schrijver: Je kunt ‘m op vele manieren instellen inderdaad, de mogelijkheden zijn talrijk. Op betafactor ging het ook niet meteen goed, maar voor de NL titels is het echt wel een uitkomst!

  6. schrijverdezes schreef:

    Ja hoor, had je gedacht. Thuisgekomen ontbreekt nog steeds de rechterkant van de widget. Op mijn werk stond wel alles er. Ligt het aan firefox? Ik hoop dat ik de code van de oude widget nog ergens heb. Anders heb ik in elk geval dit geleerd: gooi geen oude codes weg voor je nieuwe hebt.
    Door schade en schande…

  7. schrijverdezes schreef:

    Gelukkig: oude LT-code teruggevonden en die wordt blijkbaar nog gewoon ondersteund. Alles weer OK. Volgende keer kijk ik twee keer.

  8. jeroen Clemens schreef:

    bij mij komt er nog steeds alleen een tekstlink. ligt dat aan WordPress?

  9. biebblogger schreef:

    Je kon al veel langer nederlandse covers erop plaatsen. Er was namelijk de volgende mogelijkheid “change cover”. Daarna kon je een plaatje uploaden en voila! Ga nu eens kijken hoeveel makkelijker ze het gemaakt hebben. Vooral animaties lijken me leuk.

  10. Natalie schreef:

    @ jeroen Clemens: ja dat ligt aan WordPress! Jammer he. Er zijn wel mogelijkheden, maar dan moet je wat meer zelf puzzelen, zoals je bij biebeltje kunt lezen.

  11. @schrijver. Je kunt die widget wel op smal zetten, maar de sidebars van bloggers zijn over het algemeen smaller dan prettig is. Dat kost wel wat bijschaaftijd…
    het is in ieder geval altijd goed om oude codes even op te slaan. Ik heb ook al heel wat schade en schande gehad, wat dat betreft. Da’s altijd zonde van de tijd…

    @Jeroen: ik zie dat Natalie al heeft geantwoord op je vraag. Bij de cursus 23 dingen is het een issue dat regelmatig terugkwam. Nu gebruiken de meeste cursisten toch maar Blogger omdat dat laagdrempeliger is dan WordPress, ook voor LT. WordPress heeft natuurlijk wel veel andere mogelijkheden….

    @Biebblogger: Dat truukje werkt inderdaad wel, zag ik ooit ook eens, maar nu worden ze volgens mij gewoon standaard ingelezen uit Nederlandse databases. Welke dat zijn durf ik dan weer niet te zeggen…

Reageer