clear

zoeken

search

Een Grote Bruine Envelop: update

13 april 2009


We hebben 7 van de 8 Grote Bruine Enveloppen inmiddels verspreid. Als het goed is zet de VPRO die vandaag op de kaart.

Liefhebbers kunnen foto’s van de locaties wel al vinden op Flickr.com. Voor een oud-klasgenoot waren die aanwijzingen al voldoende; hij traceerde de eerste envelop gisteren in Vlissingen, in de dichte mist. Hij twitterde dat hij zich -heel even- een spion uit de koude oorlog waande. Prachtig!

Het is echt grappig om via Twitter te zien wat er allemaal gebeurt rondom dit project. Essen 2.0 heeft er ook eentje gevonden, samen met haar kind en moeder. Andere mensen zijn nog zwaar op jacht, van Groningen tot Den Haag.

Wij hadden gisteren meteen een excuus om ons onder de vele toeristen die op Walcheren zijn neergestreken te scharen. Dat soort activiteiten mijd ik doorgaansl als de pest, maar alles is anders, wanneer je een missie hebt. En ik heb er geen spijt van: nu heb ik mijn directe omgeving ook weer eens herontdekt. Het eiland Walcheren is verrassend mooi, weet ik nu weer.

En wat een van de commentaren bij de post van gisteren betreft: daar hoort nog een enveloppenanekdote bij:

Een paar jaar geleden ging ik met twee makkers naar een concert van Agnostic Front, in Tilburg. We sliepen in zo’n gaar pension, waar je oude brokkel als ontbijt krijgt. Eenmaal aan dat ontbijt zag ik een bak met enveloppen liggen. Ik vroeg de eigenaar van het pension wat daar in zat. “Dat weet je maar nooit”, antwoordde hij, “in sommige zit een geldbedrag, in andere zit helemaal niks. Ze kosten een euro per stuk.”
Natuurlijk kocht ik er meteen tien die, tot mijn onsteltenis, allemaal leeg bleken te zijn. “Dan hedde niks gewonnen, maatje”, was het enige dat die grapjas me nog toevoegde.

Ik heb wel een uur zitten daveren van het lachen. Ik vond het het domste gokspelletje ooit. Of het slimste natuurlijk, dat hangt er maar net vanaf vanuit wiens ogen je het bekijkt.

Tot zover enveloppen.

@

Foto: L1

10 Reacties

  1. festina lente schreef:

    Wat een GEWELDIG verhaal! Ook van het gare pension!

  2. thanks Festina 🙂

  3. Astrid schreef:

    Echt leuk. Deze pasen zul je niet gauw vergeten!

  4. Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat je geen ekele dag licht vergeet 🙂

  5. zullie schreef:

    O wat ben ik ook een gelukkig mens , ik heb namelijk ook een mooie envelop gevonden.

    Nu maar eens heel goed na denken wat er in te stoppen.

    Groet,

    Zullie 😉

  6. Martin Wisse schreef:

    Walcheren is inderdaad machtig mooi, iets wat ik me altijd pas weer herinner als ik er doorheen fiets.

  7. boesje schreef:

    Gaat goed met je enveloppen Eduard. Bij collega Sandra, is het “Anton Gleuf”-virus blijkbaar ook toegeslagen. Ik zie steeds maar tweets voorbij komen met hierin de 2 woorden “bruine envelop”. Hoe ben je eigenlijk die enveloppen wezen verstoppen? Ik mag toch hopen met een echte diligence.

  8. @zullie: hee wat leuk! Welke heb jij dan gevonden? Super hoe dan ook.

    @Martin: zou ik ook eens wat vaker moeten doen inderdaad…

    @Boesje: Met de Ford F. he…maar die op de meest voor de hand liggende plek ligt er nog steeds. Denk dat de mensen daar niet naar binnen durven 🙂

  9. ZULLIE schreef:

    nr 43 bij de zeelandbrug 😉

  10. Ha! Die hadden ze volgens mij zelf verstopt daar. Benieuwd wat je er mee gaat doen. Leuk!

Reageer