clear

zoeken

search

23 Ningen

30 april 2009


Een reactie van Dannielle op B20 bracht me ertoe weer eens in te loggen op de homepage van Ning. Ik wist namelijk niet dat de leden zelf ook hun profiel kunnen verwijderen uit een netwerk. Als beheerder deed ik dat altijd braaf voor ze.

Eenmaal ingelogd zag ik tot mijn verbazing dat ik me in de loop van 3 jaar heb aangemeld bij maar liefst 48 websites die draaien op de software van Ning. 48! Hoewel de lidmaatschappen me weinig informatiestress bezorgen (de meeste volg ik niet via RSS) heb ik het aantal nu toch teruggebracht tot 23. Dat is meer dan genoeg.

Ik denk dat sommigen 25 netwerken nog belachelijk veel vinden. Dat is natuurlijk ook zo. Het is echter wel zo dat ik hooguit 10 van die 25 sites ook echt actief volg. Sommige omdat ik ze beheer, andere omdat de informatie die er geboden wordt ook echt iets toevoegt aan mijn werk of interessegebieden. De overige zijn of besloten platformen die ik aanmaakte voor een speciale gelegenheid, of netwerken die fungeren als veredeld digitaal adresboek.

Ondertussen is mijn account bij Facebook ook weer gewoon actief. Iemand had me er al voor gewaarschuwd dat het opzeggen van een account daar in eerste instantie niet definitief is. Toen ik onlangs klikte op een link die iemand stuurde werd mijn profiel inderdaad weer doodleuk geactiveerd, met alle toeters en bellen die bij die account horen.

Het valt lang niet altijd mee, om jezelf te wissen.

@

9 Reacties

  1. Daan schreef:

    Altijd handig, zo’n secretaresse. Die functie vervul ik overigens al een tijdje voor Indindo 🙂 Die uiteraard deze dagen wederom onderduikt in het LC gebeuren. Laat jij deze editie aan je voorbijgaan?

  2. Thanks 🙂

    LC zat er deze keer niet in, idd. Er wordt druk gebaard in Mokum en omstreken. Dan is het wat rommeliger, qua logeerorganisatie. Zag gisteren in de krant dat het ook nog niet uitverkocht was. Dat is volgens mij ook voor het eerst.

    Zou de koek een beetje op aan het raken zijn?

  3. Christian schreef:

    Ik vind het actief volgen van die 10 Ningen ook al een hele prestatie hoor!

    Maar ik zie dat Archief 2.0 in ieder geval de eerste schifting heeft overleefd! 🙂

  4. Hee Christian,

    Archief 2.0 heb ik zeker behouden, daar komt genoeg relevants voorbij. Die raakvlakken van ons werk he 🙂

  5. Daan schreef:

    Kreeg net sms van Indindo, magere opkomst. Zal doorgeven dat hij jouw biertje zelf kan opdrinken.

    Hype lijkt over…

  6. Rob Coers schreef:

    Heb je zitten afstrepen tot je bij 23 uitkwam, of is er nou toch ECHT iets aan de hand met dat getal?

  7. @ Rob:

    Haha, ik kwam eigenlijk uit op 24 maar vond het wel mooi om er nog een in mindering te brengen, al was het maar voor de verwijzing in de titel 🙂

    Maar het getal heeft zeker wat. Eigenlijk moeten we deze film eens kijken.

    En wat te denken van alle trivia op //en.wikipedia.org/wiki/23_(number) en op //www.dauddegtre.co.uk/ en //www.dauddegtre.co.uk/html/23%20gallery.html?

  8. 23 Dingen schreef:

    OMG, dit is spooky!

Reageer