clear

zoeken

search

The Obama Deception

15 maart 2009


Ik kan maar beter meteen toegeven dat ik geen snars snap van de economie op macroniveau, dat ik er nog nooit in ben geslaagd te begrijpen wie nu werkelijk de macht in handen hebben op aarde. Wat ik wel weet is dat de invloed van het militair-industrieel complex enorm is en dat bankiers en vermogenden veel meer hebben te vertellen dan, pak ‘m beet, de president van de Verenigde Staten.

Alex Jones hakt continu in op die machtsstructuren. Hij is wat je noemt een controversieel persoon, die gerekend wordt tot de complotdenkers. Vanwege dat laatste wordt hij lang niet altijd serieus genomen. Wel door mij. Ik mag namelijk graag luisteren naar het verhaal van de minderheid en kijken naar beelden die je of helemaal niet ziet op televisie, of in een geheel andere context. Daarom heb ik maling aan labels als ‘complotdenker’.

Zojuist heb ik een groot deel Jones’ nieuwe film The Obama Deception gekeken via Google Video. Een boeiende, bijna twee uur durende film over de machthebbers achter Obama. Of boven, dat is nog beter.

De film is een aanrader voor iedereen die een tegengeluid kan waarderen.

@

Attendering: Madbello

8 Reacties

 1. Hans schreef:

  Obama valt me ook erg tegen.
  Meer troepen naar Afghanistan.
  Heel veel geld naar banken en de failliete auto-industrie.
  De “change na Bush” zie ik nog niet.

 2. schrijverdezes schreef:

  @ Hans, Hoe lang gaf je hem de kans om zich te bewijzen? Ik weet er onvoldoende van, maar ik geloof toch niet dat je nu al een ‘change’ zou kunnen zien. Veel processen hebben hun eigen dynamiek en worden maar moeilijk omgebogen. Ik heb helemaal niks met de auto-industrie, maar er werken wel heel veel mensen in. En banken die failliet gaan slepen heel wat bedrijven mee. Het is, lijkt mij, kiezen tussen twee of meer kwaden.

 3. Als je de film mag geloven komt er wel degelijk change, maar zeker niet de beloofde. We zullen het zien…

 4. Anoniem schreef:

  the president of the usa is not elected but selected…

  Het zou me niets verbazen als we in de niet al te verre toekomst leren waarom deze man naar voren is geschoven. ZIjn ongelooflijke populariteit maakt van hem de aangewezen persoon om zeer impopulaire maatregelen te nemen, die er anders nooit door waren gekomen. Beetje zoals 9/11 en de patriot act. Problem / reaction/ solution idd.
  WWA…..

  Groeten,JP

 5. Daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben JP. In de film komt ook KRS One nog aan het woord. Die stelt het nog wat grover: volgens hem broeide het zo hard in zwart Amerika dat het dreigde uit de hand te lopen. De grote move was dan…juist…
  Of dat echt zo is weet ik niet maar KRS was niet van plan het ‘te buyen’ iig.

  Het probleem/reactie/oplossing verhaal kwam ik ook al tegen in deze context al weet ik nu niet meer of het in een film was of in een blogreactie ergens.

  On verra!

 6. Hans schreef:

  @schrijverdezes: Afghanistan is een “lost cause”. Meer troepen betekent alleen maar meer dode Afghanen.

  De auto-industrie zal moeten inkrimpen. Peakoil is here, we moeten wat anders bedenken dan die gepoetste blikkies.

 7. Rob3rtos schreef:

  Let op jongens , Nederland gaat weg uit afghanistan , en onze nieuwe missie wordt CONGO…… , ik wist dit als ex-militair al lang (2006) en vroeg me steeds af waarom , nu wordt t iets duidelijker…daar zijn veel grondstoffen. Ook zag ik Amerika al langer als grootste bedreiging voor de wereld , en wordt dit helaas steeds meer bevestigd.T verbaast me ook niks dat Amerika de Hitler,Stalin,De Taliban en ook Geert Wilders financieel steunt(de).

 8. Over Congo heb ik nog niets gelezen, maar ik zal het eens in de gaten houden. De industrie moet blijven draaien…

Reageer