clear

zoeken

search

Gonzo: leven en werk van Dr. Hunter S. Thompson

15 maart 2009


Gus van Sant gaat een van mijn favoriete boeken verfilmen, namelijk The Electric Kool-Aid Acid Test (Nederlands: de Trip) van Tom Wolfe. Ik vind Wolfe sowieso een hele goede schrijver maar de Trip steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit. Het zuigt je op in het kleurrijke stuiterbestaan van de Merry Pranksters van Ken Kesey. De schrijver van One flew over the cuckoo’s nest inderdaad. Ik ben bijzonder benieuwd hoe van Sant dat gaat aanpakken.

Toen ik het bovenstaande las bedacht ik me dat er nog een andere film is die ik graag wil zien: Gonzo, over het leven en werk van Hunter S. Thompson. Veel mensen kennen Thompson dan weer van de geweldige dopefilm Fear and Loathing in Las Vegas, met Johnny Depp in de hoofdrol.
Thompson laat zich niet goed vergelijken met Wolfe maar de heren hebben wel degelijk iets gemeen: ze beschrijven de chaos van de tegencultuur uit de jaren ’60 zo krachtig, dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Fenomenaal.

Dus snel naar de baai der piraten. Voor je het weet ligt de zilvervloot immers buiten je bereik

@

Reblog this post [with Zemanta]

6 Reacties

  1. rillart schreef:

    Hunter Thompson, Tom Wolfe, Ken Kesey. Wat een namen, wat een tijdsbeeld. Leest Leo Hannewijk dit blog ook? Dat wordt dan een geweldige openingsavond FilmByTheSea. 1000 smokings kijken naar “you’re in the bus or you’re out the bus”.

  2. Dat denk ik niet hoor, maar het lijkt me een alleraardigst thema inderdaad 🙂

  3. ton de kruyff schreef:

    Ok, het is al een paar jaar nadat je dit postje schreef maar ik vroeg me af of je Gonzo (de film) ooit gezien hebt. En of het de moeite waard is om er achteraan te gaan. Ik lees op dit moment Outlaw journalist over Hunter S. Ik wist niks van de man maar ben erg onder de indruk van wat ik over hem lees dus, vandaar de vraag.

  4. Goh, nee, die was alweer helemaal weggezakt. Meteen even opgesnord in de krochten van het web! Binnenkort hoop ik 'm dan wel gezien te hebben 🙂

  5. ton de kruyff schreef:

    Laat je het dan nog even weten? Ik ga eerst maar gewoon "Fear and loathing in Las Vegas" kijken. Misschien is die wel leuk. Bij "The Rum Diaries" viel; ik bijna in slaap.

  6. Dat zal ik doen! Rum Diaries vond ik ook tegenvallen. Fear and Loathing is de bom. Hoewel er in de videotheek maar twee soorten reacties kwamen. Je vindt 'm geweldig of je haat 'm. Echt een dopefilm hoe dan ook. Enjoy!

Reageer