clear

zoeken

search

Een nieuwe website voor InformatieProfessional

10 maart 2009


Ik had het bericht vorige week gemist maar ben blij het vandaag alsnog te lezen. Omdat je op dit moment nog wél moet inloggen op de site neem ik het bericht even integraal over:

05.03.2009 – InformatieProfessional.nl wordt de komende periode voorzien van een aantal interactieve instrumenten.

InformatieProfessional.nl wordt de komende periode voorzien van een aantal interactieve instrumenten. Vanaf medio maart wordt een nieuw gebouwd concept uitgerold, waarin uiteenlopende communicatiemogelijkheden zijn verwerkt. Daarmee investeert InformatieProfessional verder in de multimediale mix van vakblad, nieuwsstroom en een site die het fundament wil vormen voor de dialogen binnen de branche.

In de sterk verbeterde opzet is InformatieProfessional.nl primair gericht op de digitale voorhoede van kennisbeluste informatiewerkers. Kwalitatief hoogwaardig nieuws blijft daarbij een pijler. De huidige website was echter in meerdere opzichten verouderd. In een branche waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo inhalen, kon de redactie zich niet beperken tot symptoombestrijding. Na zorgvuldige voorbereiding is een nieuw ambitieniveau gevonden met InformatieProfessional.nl als vanzelfsprekend platform voor het vak.

User generated

Het nieuwe platform biedt mogelijkheden voor blogging en co-writing, waarbij gebruikers ook de mogelijkheden krijgen om artikelen te plaatsen. Herkenbare auteurs en toevallige passanten krijgen gelegenheid om bij te dragen op allerlei redactionele niveaus. Vertrouwde content wordt aantrekkelijker gepresenteerd en beter toegankelijk. Voor abonnees is het archief van twaalf jaargangen InformatieProfessional straks optimaal doorzoekbaar.

Digitaal bladeren

Naast de gedrukte uitgave is InformatieProfessional ook beschikbaar als digitaal vakblad. Vanuit de Open Access-gedachte wordt het actuele nummer nu ook online doorbladerbaar, ter kennismaking voor alle bezoekers. Daarbij worden ook digitale abonnementsvormen ontwikkeld.

Ik hoef denk ik niet te zeggen dat ik dit prachtige ontwikkelingen vind, maar doe dat lekker toch: duimen omhoog!

En nu ik het toch over ‘duimen omhoog’ heb: kijk ook even naar Academic Earth. Schitterend.

@

4 Reacties

  1. Natje schreef:

    Het stukje gaat me boven mijn pet mar die foto maakt me erg vrolijk 😀

  2. En vrolijkheid is niet verkeerd, op een grauwdag als deze. Mooi!

  3. Gerard Bierens schreef:

    Goh, het is -twee jaar na dato- toch wel héél opvallend hoe goed ze mijn Top 10 van aanbevelingen hebben gevolgd!

  4. Ik moest er nog even aan denken Gerard. Sommige dingen moeten even goed bezinken he 🙂

Reageer