clear

zoeken

search

Bibliotheken en de klanten van nu

31 maart 2009

Lee Rainie van Pew gaf vandaag een presentatie op CIL 2009 waarin hij uitlegt hoe verschillende klantgroepen omgaan met (mobiel) internet en sociale netwerken. Hij vertelde ook hoe bibliotheken daar volgens hem op in zouden kunnen spelen.

Ze zijn altijd de moeite van het bekijken waard, dit soort presentaties.

@

4 Reacties

 1. Henk schreef:

  Vast. Jij hebt het vaak over de aandachtspanne van mensen. Ik zie dat de presentatie 39 slides heeft en haak bij voorbaat af. Erg hè?:$

 2. Dat is je goed recht hoor Henk! Maar het is wel grappig dat ik juist het juist een behapbaar aantal vond. Dat is toch ook altijd een overweging.

  Uit je reactie blijkt dat de grenzen voor iedereen anders liggen. Als er ooit nog eens een relevante doelgroep voorbij komt zal ik de bijbehorende slides er wel uitvissen 🙂

  Mooie dag!

 3. Dat is het nadeel van alleen de slides van een presentatie zien. Dit is slechts een klein gedeelte van de hele presentatie.
  Als je een goede spreker hebt, kunnen de meest saaie slides nog interessant worden of zijn slides helemaal overbodig.

  Het opnemen van presentaties kan hiervoor een oplossing zijn. Maar zelfs dan mis je nog een groot gedeelte van de presentatie omdat je er niet fisiek aanwezig bent (en in de meeste gevallen sneller afgeleid bent).

  Maar goed wat ik tot nu toe heb doorgescand van de presentatie geeft wel een aardig beeld van verschillende doelgroepen in de bibliotheek.

 4. Dat klopt wel, maar hoeveel mensen gaan er nu echt voor zitten om zo’n hele presentatie van een uur of langer te kijken. Ik doe het zelf heel af en toe, op een zondag ofzo. Liefst op groot scherm en liggend….
  maar ik mis er toch ook heel veel, simpelweg door tijdgebrek en de keuzes die je moet maken…

Reageer