clear

zoeken

search

Ugame Ulearn 2009

17 februari 2009

Op 5 maart 2008 bezocht ik het symposium Ugame Ulearn in Delft. Dat beviel me prima. Ik schreef een verslag voor InformatieProfessional. (het vierde artikel in deze widget) In dat verslag constateerde ik dat “juist de voorstanders (van gaming, @) door de managers op pad waren gestuurd” en dat het alleen daarom al goed zou zijn het evenement nog eens te organiseren. Dan “niet voor een publiek dat voor een belangrijk deel bestaat uit voorstanders, maar juist uit tegenstanders en leden van managementteams.”

Welnu: donderdag 23 april is er inderdaad een nieuwe editie van Ugame Ulearn. Dit keer wordt het programma veel breder getrokken dan gaming en bibliotheken. Er zijn keynotes van Helene Blowers (van 23 things) en Father Roderick (priester 2.0) en prachtige parallelsessies met veel interessante sprekers. Ik citeer van de site:

Kom ook naar het symposium Marketing, Nieuwe Media & Mediawijsheid op 23 april in de Aula van de TU Delft. Luister naar en ontmoet onder andere Helene Blowers (bedenkster 23 dingen), Kathy Dempsey (marketing consulent/auteur), Father Roderick, Christian ten Hoope, Margit Tamas, Willem Jan Renger, Cathy Spierenburg, Remco Pijpers, Norma Verheijen, Frank Lekanne Deprez, Frank Huysmans, Francien van Bohemen en Pierre Gorissen. De rol van dagvoorzitter is in handen van Annemarie van Gaal.

Doelgoep
Het symposium is een must voor iedereen die nieuwe media en toepassingen daarvan in het onderwijs en bibliotheken wil leren kennen en/of wil inzetten.

Praktische informatie
De kosten voor het symposium op 23 april vol lezingen en workshops bedragen 98 euro. Voor studenten geldt een korting op de toegangsprijs, zij betalen 15 euro (let op! beperkt aantal plaatsen beschikbaar). De deelnemers van de Stichting Gebruikers van de TU Delft Library ontvangen een speciale inlogcode die zij kunnen gebruiken bij de inschrijving en die hen recht geef op korting op de toegangsprijs.

Ik kan het symposium iedereen aanbevelen, het is echt de moeite waard.

Of ik er zelf ook weer heen ga weet ik nog niet. Ik heb een verzoek ingediend bij de chef maar ik wil tegelijkertijd niet voorbij gaan aan mijn constatering van vorig jaar: ik vind eigenlijk dat hier vooral collega’s naartoe moeten die nog niet zo bekend zijn met de bibliokansen van nu. De mensen die het wel geloven allemaal. Of juist niet. Bussen vol. Of dat ook gaat gebeuren weet ik niet, maar ik sta er mijn plekje wel voor af als het moet.

@

Filmpje via eKudos

11 Reacties

 1. Astrid schreef:

  Pluim voor de jongen met de meeste noten, maar man met staartje wint met voorsprong ๐Ÿ˜‰ Knap gedaan!

  Dat symposium klinkt interessant inderdaad. Zal het eens inde mediawijsheidgroep gooien.

 2. Daan schreef:

  Helaas, wegens bezuinigingen (ook hier) laat ik dit feestje dit jaar aan mij voorbijgaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik via de diverse blogs รฉn Twitter voldoende op de hoogte wordt gehouden.

 3. Dat ziet er inderdaad een interessant symposium uit, maar het zal jammer genoeg aan mij voorbijgaan. Maar zoals Daan zegt kan je dankzij het net toch nog heel wat meepikken. Bijzonder mooie “quatre mains pour guitare” trouwens ๐Ÿ™‚

 4. Tsja, we kunnen niet alles doen, maar vanwege bezuinigingen??? Het lijkt wel crisis :-/

  Waarom wint die man met staart? Vaardigheid zeg maar? Ik vind het sowieso heel knap als je herkenbaar geluid krijgt uit een gitaar ๐Ÿ™‚

 5. Astrid schreef:

  Ja, ondersteboven tokkelen vraagt wel heel bijzondere technieken ๐Ÿ˜‰ Het schijnt dat Mozart kon spelen liggend onder z’n klavier, of hij werd opgetild en op z’n kop voor de toetsen gehangen… Hoe dan ook, hij deed moeilijk.
  Ieder z’n hobby ๐Ÿ˜‰

 6. Daan schreef:

  @Edwin: Ik kan het niet anders noemen als ik zelfs voor een gratis congres toestemming in drievoud moet aanvragen want het treinkaartje en een eventuele balie vervanging moet ook betaald worden ๐Ÿ™

 7. @Astrid: oh lol, ik stond er niet eens bij stil dat hij het ondersteboven doet ๐Ÿ™‚

  @ Daan: da’s inderdaad ๐Ÿ™

 8. Astrid schreef:

  Oh Ed, als zelfs Jochem snapt hoe dat zit met snaren enzo, dan moet jou dat toch ook lukken ๐Ÿ˜‰

 9. Ik vecht als een leeuw ^^

 10. Anoniem schreef:

  Je hoort er gewoon bij dus linksom of rechtsom, ik kom je desnoods halen ๐Ÿ™‚

  Moqub

 11. De chef heeft het voorgelegd aan drie collega’s in ieder geval. We horen het gauw…

Reageer