clear

zoeken

search

Steeds mobieler

07 februari 2009


Hoewel ik alles wat te maken heeft met mobiel internet met veel belangstelling volg, en zelf ook steeds vaker gebruik maak van de mogelijkheden, reken ik mezelf nog niet tot de ‘harde kern gebruikers’. Ik maak een paar keer per week gebruik van NOS Mobiel, bijvoorbeeld om het laatste journaal even te kijken in de trein. Daarnaast raadpleeg ik regelmatig, maar zeker niet dagelijks, een aantal mobiele favorieten, zoals Twitstat Mobiel, Twitpic, nu.nl en YouTube mobiel.

Eerder schreef ik al enthousiast over Mobipocket en LibraryThing voor mobiele apparaten: met de ene toepassing kun je boeken lezen op je telefoon, met de andere kun je ze opzoeken of catalogiseren.
Ik vind het nog steeds schitterend dat die sites zijn ontwikkeld maar ik moet ook eerlijk zijn: ik heb ze na de lancering ervan nooit meer gebruikt. In de trein of thuis heb ik altijd genoeg te lezen of te doen; dan grijp ik niet zo snel naar de telefoon. Die gebruik ik liever als mp3-speler (en dat vooral in al die gevallen dat ik omgeven word door mensen die het nodig vinden luid met elkaar te beppen.)

Is die constatering voldoende om de schouders op te halen als ik lees dat Google Books nu ook beschikbaar is voor mobieltjes en dat de WorldCatpilot op dat gebied goed verloopt? Toch niet. De kans is weliswaar klein dat ik de toepassingen intensief zal gaan gebruiken ( ook al omdat Google Books nog niet beschikbaar is voor Windows Mobile, en WorldCat mobiel alleen in de VS uitgeprobeerd kan worden) maar ik vind het geweldig dat deze varianten ontwikkeld zijn en beschikbaar komen voor een groot publiek.
Net als John Siracusa geloof ik dat het mobiel lezen van boeken wel degelijk een gouden toekomst heeft. Door initiatieven als die van Google en OCLC zullen de ontwikkelingen waarschijnlijk in een stroomversnelling raken. Het is het verhaal van de kip en het ei.

Ondertussen heb ik zelf ook weer een nieuw mobiel speeltje. Na het jaren uitgesteld te hebben ben ik gisteren alsnog gezwicht voor de verleiding van de DS. Zelda op de plee, Mario Kart in bed. Braintrainen bij McDonalds via WiFi. Het kan nu allemaal. Na het kopen van vier spelletjes weet ik wel dat ik me eens ga verdiepen in het R4-kaartje. Ik heb niet de ambitie veel verschillende games te gaan spelen maar 30-40 euro voor van die kleine cassettes? Dat vind ik toch een beetje teveel van het goede.

The fun just never ends.

@

15 Reacties

  1. Jouke schreef:

    Gefeliciteerd met je aankoop!

    Windows Mobile? Dat is toch zooooo 2008? Android is the name!
    (Heb mijn G1 nog niet trouwens).

  2. essen2punt0 schreef:

    De DS is zo verschrikkelijk fijn! en een DS met R4 nog veel meer. Schaf snel zo’n klein wonderkaartje aan en daarna is the world yours.

    Wanneer je wat meer wilt weten mail je me maar 🙂

  3. Jorn schreef:

    Heey 😛
    alles goed?
    en hoe gaat het met je DSje..
    al veel bij mariokart gehaald xD?
    vind het egt leuk 😀
    nog heel erg bedankt he (A)

    spreek je nog wel he 😉

    laterr..!

  4. Remco schreef:

    Je hebt mail…….

  5. @ Jouke: thanks! Jouw opmerking doet me opeens afvragen of Android ook beschikbaar komt voor andere htc-toestellen. Het is tenslotte open code.
    Lijkt me leuk om mee te experimenteren op de Keizer 🙂

    @ Essen: bedankt voor het aanbod. Altijd fijn om een paar mensen te kennen die de wegen al hebben verkend!

    @ Jorn: Heee! Alles prima inderdaad. Ik vermoed dat jij me vannacht weer bent gepasseerd op de 100 cc. Gelukkig ben ik vroeg wakker. Je begrijpt dat ik dat niet op me kan laten zitten 😀

    Zie je gauw!

    @ Van Es: thanks pal. Ik vond je al zo stil ^^

  6. Ron S. schreef:

    Dat is ook toevallig, ik heb vandaag ook een DS besteld. En die R4 wordt deze week ook nog aangeschaft. Ideaal 🙂

  7. Ik moet nog even een betrouwbaar adresje opzoeken, waar ik makkelijk kan betalen met iDeal o.i.d. Zal ik van de week even doen…

  8. essen2punt0 schreef:

    @edwin: marktplaats en zelf afhalen is ook een goede optie 🙂

  9. Ook wel een uitdaging: marktplaats en ebay heb ik nog nooit gebruikt. Misschien ga ik er eens voor zitten. Bedankt voor de tip!

  10. boesje schreef:

    Het wordt wel eens tijd voor ebay, mijn paypal………… 😉

  11. Die laatste is in ieder geval actief nu…

  12. Ron S. schreef:

    Mocht je toch een nieuw kaartje willen hebben. Ik heb een Cyclo DS gekocht bij een online winkel in Eindhoven. //www.consolepro.nl/
    Gewoon met iDeal.

    De R4 wordt niet meer gemaakt trouwens en wat ik lees op Forums is de Cyclo erg goed.

  13. Dank voor de tip Ron. Zal ik ook nog even checken!

  14. Anoniem schreef:

    Een hele goed shop voor kaarten is ook : Console Specialist

  15. ik schreef:

    sorry nogmaals de link:

    Console Specialist

Reageer