clear

zoeken

search

So Long: Netvibes saneren, deel 2

13 februari 2009


Een half jaar geleden maakte ik er een begin mee. Vandaag pak ik even door. Ik heb alle feeds verwijderd van weblogs die al twee weken of langer niet zijn bijgewerkt. 37 weblogs, waaronder 10 biblioblogs, sneuvelden.

De volgende stap is het verwijderen van blogfeeds die niet volledig worden aangeboden.

Het is prima hoor, dat je druk bent met andere zaken, of er vooral naar streeft hits te genereren, maar komaan, met het vasthouden van je lezers heeft het weinig meer te maken.

So long, and thanks for all the posts.

@

21 Reacties

  1. Daan schreef:

    Oh jee, ik sta al 3 dagen droog met mijn blog en de laatste post ging over hardlopen. Eens kijken of ik vandaag nog iets tegenkom voordat ook mijn blog het veld moet ruimen…

  2. Jouw blog verwijder ik niet hoor Daan ๐Ÿ™‚

  3. schrijverdezes schreef:

    Is dit niet wat al te kwantitaief benaderd? Ik zoรบ me zo kunnen voorstellen dat iemand om de drie weken een echt goed stuk schrijft… Maar goed, een mens moet kiezen nietwaar.

  4. Daar heb je helemaal gelijk in Schrijver maar je moet wat. Ik volg honderden feeds geloof ik, dat is niet meer te doen. Als er dan iets goeds verschijnt zie ik het wel in verwijzingen of in de verzamelfeeds (zoals die van de biblioblogs van Wouter en Dymphie)

  5. graag gedaan ๐Ÿ™‚

    Eรฉn puntje van logica: Je kunt toch beter feeds verwijderen die vaak geupdate worden als je de infostress een beetje de baas wilt blijven?

    Fijn weekend!

  6. BB schreef:

    Ha Marien!

    Ik wilde nog schrijven ‘allemaal verwijderd, op een na’ maar dat vond ik zo overdreven. Bij deze zeg ik het alsnog ^^

    Wat betreft dat saneren heb je eigenlijk gelijk natuurlijk maar ik heb zelf meer last van het onnodig kijken naar dingen die keer op keer niet veranderd blijken te zijn, dan van het dagelijks scannen van steeds veranderde koppen. Een vreemd fenomeen, maar het is zo.

    Het is denk ik net zoiets als steeds een tijdschrift oppakken dat je al gelezen hebt. Dat doe je ook niet meer zo vaak, na verloop van tijd….

    Edwin

  7. Astrid schreef:

    Ik wist niet dat dat kon, gedeeltelijke RSS. Heeft Scribbles je laatste schoonveegactie overleeft? ๐Ÿ˜‰
    Maar belangrijker, ben je nu al gezakt tot ergens onder de 300 feeds?

  8. Dat kun je vinden onder instellingen-site-feed.
    Veel sites zetten het op kort of gedeeltelijk om zo de lezer te verleiden op bezoek te komen. Het tegenovergestelde gebeurt sneller denk ik. Tenzij de kop en het intro echt pakkend zijn..

    Scribbles heeft het overleefd hoor!

    Onder de 300 zit ik nog niet nee. Zeker niet nu er weer een nieuwe groep 23 dingers bij komt.

    Het begin is er in ieder geval wel…

  9. schrijverdezes schreef:

    Gooi mij er alvast maar af hoor! Die twee weken niks schrijven zullen toch niet lang meer op zich laten wachten. Misschien kom je dan nรฉt onder de psigologiese grens van 300…

  10. Niks d’r van Schrijver!

  11. schrijverdezes schreef:

    Ik kan je niet dwingen natuurlijk… Het is hier de Quote 300 toch niet mag ik hopen?

  12. schrijverdezes schreef:

    Heb je ook geen bretels?

  13. nomorecorsa schreef:

    Snik, ben overwerkt en kom niet aan mijn weblog toe omdat ik een major en een minor tegelijk deed en 32 uur per week werk en en en en …
    Je hebt gelijk ook, maar stiekem hoop ik toch dat je //www.digitaleevolutie.nl niet verwijderd hebt ๐Ÿ™‚

  14. Astrid schreef:

    Pff gelukkig, ik sta op Volledig!
    Succes met je nieuwe 23dingers. Je bent d’r maar druk mee.

  15. @ Schrijver: zelfs geen auto

    @nomo: die van jou was inderdaad wel gesneuveld. 3 van een maand geleden, en daarvoor 2 maanden. Maar dat kan ook bijna niet anders met zoveel hooi op de vork he? Something’s gotta give.
    Maar als je weer actief bent weet ik je zo weer te vinden!

    @ Astrid: dank. Komt vast wel goed!

  16. Het zou wel mooi zijn dan als er in je RSS lezer een optie zou zijn dat je ook het hele kopje niet eens zรญet tot er iets nieuws verschijnt. Doordat dat nu technisch niet mogelijk is (of lijkt) passen wij ons informatiepatroon dan maar aan aan de RSS-lezer in plaats van andersom … Of je zou een verzamelfeed kunnen maken van niet regelmatig-verschijnende-edoch-vanwege-content-of-mensch-toch-niet-willende-missen-feeds. Dat kun je dan zien als een groepsblog zonder gemeenschappelijke doel ^^

    Zal ik je mailen dan als ik weer online ga? dat scheelt weer een kopje snellen elke dag ๐Ÿ™‚

  17. Zo’n meedenkende lezer zou wel mooi zijn inderdaad. Verzamelfeeds hebben inderdaad wel zo hun voordelen maar het is toch gek: van sommige feeds wil ik dan toch weer een aparte, om er zeker van te zijn dat ik ze niet uit het oog verlies in de brei.

    Rare wezens, die infoconsumenten ๐Ÿ™‚

Reageer