clear

zoeken

search

Poor misguided fools

18 februari 2009

Convenanten tekenen over producten die we niet meer uit mogen lenen.

Het gaat niet meer goedkomen, vandaag.

@

14 Reacties

 1. Erik schreef:

  Er straalt wel onbegrip uit over de wijze waarop de jeugd media consumeert inderdaad. Vreemd dat er met geen woord wordt gerept over internetkanalen.

 2. Jouke schreef:

  En ik was al chagrijnig vandaag!

 3. @ Erik: ik heb altijd sterk mijn twijfels bij van die papieren tijgers, die de problematiek maar voor een beperkt deel benaderen. Het werkt alleen maar averechts bovendien.

  @ Jouke: sorry m8!

 4. Misschien is dit juist een kans om meer digitaal te gaan ontlenen en maken ze daarom net geen vermelding van het internet? Al is de kans groter dat ze het niet vermelden omdat ze er niet aan dachten en er nog geen potentieel in zijn :s

  @ all : mijn medeleven

 5. essen2punt0 schreef:

  Maar het gaat hier toch gewoon over de richtlijnen mbt de kijkwijzer? Dat je als bibliotheek bijvoorbeeld de dvd’s (die we toch ook uitlenen) voor 12 jaar niet meegeven aan dat schattige kleuterje van 4?

  Ik vind het nog niet zo heel erg bijzonder wat er is afgesproken. Behalve dan dat we beloven ons te houden aan de wettelijke richtlijnen waar we ons aan moesten houden. 🙂

  (Staat trouwens los van de Game-uitleendiscussie)

 6. Occy schreef:

  @essen2punt0: en dat al even schattige kind van 10 of 11?

  ik dacht altijd dat die kijkwijzer louter als advies diende voor de ouders, maar blijkbaar heeft dat ding nu ook een juridisch afdwingbare component gekregen

  op de site van kijkwijzer staat letterlijk: “Uiteindelijk zijn ouders zelf verantwoordelijk voor wat hun kinderen mogen zien.” Waarom moeten bibliotheken hier nu weer de rol van het vermanende vingertje opgelegd krijgen?

 7. @ Essen: Zie ook //www.debibliotheken.nl/content.jsp?objectid=21864 Daar staat:
  “Scherper letten op leeftijd voor films en games

  Winkels, bioscopen, videotheken en bibliotheken gaan met ingang van 2009 scherper letten op de leeftijd bij de verkoop, verhuur en uitleen van dvd’s en games en op de toegang tot de bioscopen.”

  Ik vind het ook een kwestie van gezond verstand. Ik sluit me wel aan bij Erik en Occy: waarom zouden wij in die rol gaan zitten, terwijl de meeste kids films downloaden en uitwisselen? Bij de hele jonge kinderen mag je er toch wel vanuit gaan dat ze begeleid worden door hun ouders?

 8. Dappere Bas schreef:

  even terzijde. Prachtig nummer en de jongens zijn deze maand met nieuwe album op de proppen gekomen of…..komende daar volgende maand mee.

 9. Mark Deckers schreef:

  Wat een goeie stunt… Ik dacht gelijk op welke films slaat en heb ik die al gezien? Wat je verbiedt wil je toch juist hebben? Ik zie de kindertjes al verkleed uitleggen dat ze écht 16 zijn. Onze uitleencijfers gaan weer omhoog!

 10. @ Bas: als die net zo goed is als deze plaat zal ik helemaal blij worden. Te gek inderdaad!

  @ Mark: ha, daar zeg je ook zowat. Werkt altijd inderdaad. Misschien de bieb ook nog eens verbieden 🙂

 11. Astrid schreef:

  Ik zou massaal gebruik gaan maken van de credietpaniek.
  “Geldgebrek? Leen lekker goedkoop bij de bieb! Voor Alle leeftijden” 😉

 12. haha, de laagste rente in de bieb…

 13. Peter / Almere schreef:

  Hoi Edwin
  Misschien is er hooop:
  in Californië is zojuist een wet getorpedeerd die het verkopen van gewelddadige games aan minderjarigen verbiedt, zie Tweakers.

  Is te vers item en te vroeg op zondagochtend om er een mening over te geven. Maar ik neig ernaar te denken dat dit goed nieuws is, of je gewelddadige games nou goed vindt of niet.

  Peter

 14. Hoi Peter,

  Dat vind ik inderdaad een goed bericht. Verbieden werkt alleen maar averechts. Bedankt voor de tip, in de vroege ochtend 🙂

Reageer