clear

zoeken

search

Onweer in de Googlewolk: geen reden tot paniek

25 februari 2009

Ik zei het gisteren al op Twitter: het is onweer in de Googlewolk. Het dondert al de hele week.

Gisteren was er vooral veel commotie vanwege het feit dat Gmail plat lag. Op Twitter had iedereen het gekscherend over Gfail, Stan Schroeder van Mashable ging in de paniekmodus.

Het Gmailprobleem was echter maar van korte duur. Dat kun je van de problemen rondom Blogger niet beweren:

  • Op een groot aantal blogs werkt de woordverificatie niet goed. Daar hebben we last van bij de begeleiding van 23 Dingen-cursisten.
  • Als je een eigen domeinnaam hebt werkt de ‘redirect’ niet altijd goed. Ik kreeg vorige week al mails dat het oude adres zbdigitaal.blogspot.com ook problemen gaf.
  • Het plaatsen van nieuwe posts resulteert sinds een week, sporadisch, in blanco pagina’s. Een keer opnieuw posten verhelpt dit euvel meestal.
  • Op veel blogs en op profielpagina’s worden de volgers niet meer correct weergegeven.
  • De zoekresultaten van de Navigatiebar (verwijderd op dit blog) zijn niet altijd betrouwbaar. Met de ‘custom zoekmachine’ in de sidebar aan de rechterzijde lijkt niets mis te zijn.

En dan merkte ik gisteren ook nog dat ik een groot aantal foto’s niet kon bekijken, in Google Afbeeldingen, vooral die van LIFE in Google niet.

Het is allemaal maar tijdelijk en er is geen reden tot paniek. Google is over het algemeen erg stabiel, zeker als je bedenkt hoeveel diensten en informatie zij dagelijks wereldwijd afleveren. Toch rechtvaardigen de gebeurtenissen het om iedereen nogmaals te wijzen op de mogelijkheden die er zijn om je gegevens bij Google veilig te stellen. En op het feit dat het niet verkeerd is om ook diensten te gebruiken van andere bedrijven. Je wilt tenslotte niet afhankelijk worden.

Misschien geven de gebeurtenissen je een onbehaaglijk gevoel. Dat kun je misschien een beetje compenseren met de mooie verwijzingen die je vindt in The Future of Touch. De nieuwe generatie e-readers komt eraan!

Of heb je het even helemaal gehad met technologie? Check dan die vis. Daar verwees ik gisteren ook naar. Ik krijg maar geen genoeg van dat wonderlijke beest. En nee: het is geen geintje van Pixar.

Al had dat zomaar gekund.

@

8 Reacties

  1. festina lente schreef:

    Mijn god! Ik was net in slaap gesukkeld!

  2. Dr. Google schreef:

    Google van slag!

    Ze werden vast zenuwachtig omdat je jezelf had afgemeld bij Facebook !!!

  3. @ Festina: maakte de muziek je wakker, of het bericht? Good Morning just the same 🙂

    @ Dr.:dat brengt hen alleen maar jolijt vermoedelijk 🙂

  4. Daan schreef:

    Net nu ik twijfel over het feit of ik Blogger (dat ik niet goed ken omdat ik er geen blog heb) of web-log moet aanraden bij de cursisten die dinsdag aanstaande een workshop weblog van mij krijgen.

  5. @ Festina: mooi ^^

    @ Daan: ik weet te weinig van web-log om er iets over te kunnen zeggen, maar als het gaat om blogger ben ik toch wel erg tevreden over de prestaties hoor, genomen over meer dan drie jaar. Zo vaak gaat het nu ook weer niet mis…

  6. Het was inderdaad wel even schrikken, maar langs de andere kant ben je ook redelijk snel gerust gesteld doordat vorige voorvallen steeds met de hoogste prioriteit werden behandeld. Maar toch tegelijk een demonstratie geeft van wat voor macht Google al niet over jou kan uitoefenen wanneer alles bij éénzelfde bedrijf zit.

    @ Dr. : Facebook en Google bekampen mekaar momenteel met eigen vormen van “open id”.

  7. @ Benoit: ik vroeg me nog even af hoe dat dan gaat bij google, als er wereldwijd problemen zijn. Hoeveel medewerkers zullen er dan worden gemobiliseerd, wie bemoeien zich er allemaal mee? Interessante beelden moet dat opleveren…

Reageer