clear

zoeken

search

Nieuwe zoekopties voor Google Afbeeldingen

26 februari 2009


Een paar weken geleden verscheen in Google Afbeeldingen , in de blauwe balk boven de zoekresultaten, opeens een dropdownmenu ‘zoekopties’ op de plaats van ‘afbeeldingen weergeven‘.

Toen ik die opties een uurtje later wilde bekijken waren ze alweer verdwenen, om voorlopig niet meer terug te keren ook. Zojuist zag ik dat de opties weer terug zijn maar ook nu lijkt het erop dat het nog geen definitieve wijziging is. Met Internet Explorer krijg ik de wijziging eigenaardig genoeg niet in beeld namelijk.

Voor de zekerheid heb ik maar even een screendump gemaakt. Als je het dropdownmenu opent verschijnen de volgende mogelijkheden:

 • zoeken op vijf verschillende formaten van afbeeldingen
 • kleur: ieder kleurformaat, zwart-wit, grijswaarden of vierkleurenformaat
 • inhoud: elke inhoud, nieuwsbericht, gezichten, foto-inhoud, clipart, pentekeningen,

Ik vind het een geweldige verbetering. Een paar korte testjes leerden me dat de filters behoorlijk goed werken bovendien.

Inhoudelijk kan Google Afbeeldingen niet tippen aan Flickr maar als het gaat om navigatie en overzichtelijkheid zoek ik toch liever met de grote G.

@

5 Reacties

 1. Inderdaad, maar die kleuren mogelijkheid krijg ik toch nog niet. Misschien ben jij één van de gelukkigen die dat mag beta testen 🙂

  Leuk hoe Google zichzelf steeds blijft verbeteren. Al mis ik bij hen wel één centraal informatiepunt. Momenteel is alles verdeeld over vele kleine blogs.

 2. Een centrale site mis ik inderdaad ook. Het is allemaal nogal diffuus

 3. Ricardo schreef:

  In Firefox krijg ik deze opties al een tijdje te zien, in IE idd niet.

 4. Eigenaardig. Zou dat een afspraak van Google met Mozilla zijn ofzo?

 5. Jan Klerk schreef:

  ff zitten testen in Chrome. Werkt super!

Reageer