clear

zoeken

search

Hands-on: Microsoft Surface

04 februari 2009


Drie maanden geleden constateerde ik dat de potentie van Microsoft Surface groot is. Je kunt oneindig veel toepassingen bedenken. Zo zou je er je eigen auto mee kunnen ontwerpen, of, als restaurateur, er de dinerervaring van je klanten mee kunnen verrijken.

Je moet een ‘surfacetafel’ echter niet zien als iets dat compleet vernieuwend is. De parodie op Surface is natuurlijk vooral bedoeld als grap maar legt ondertussen wel de vinger op de zere plek: Surface is gewoon een computer in een grotere behuizing, die je inventief kunt bedienen. Het is vooral het coöperatieve karakter van die bediening die de prijzige tool zo interessant maakt.

Ook als je dat voor ogen houdt valt er nog veel te genieten van Surface. Vanochtend kregen we een demonstratie van zo’n 15 verschillende toepassingen, waaronder een op maat gemaakte applicatie die een quiz voor vier personen koppelt aan archiefbeelden over de watersnoodramp uit de eigen collectie. Van zulke toepassingen gaan mijn ogen glinsteren.
Dat we zo’n tafel zullen aanschaffen staat wel vast. Het zal een van de trekpleisters zijn in de Onderwijsservicebus die volgend jaar in Zeeland moet gaan rijden.

Natuurlijk hoop ik dat Surface, of technologie die daar op lijkt, ook zal worden ingezet in het gebouw van de Zeeuwse Bibliotheek zelf. Het zou een prachtige aanvulling zijn op onze traditionele collecties en diensten. Iets dat je met trots kunt presenteren.

Ondertussen geniet ik ook nog even van de parodie op Wii Fit. Lachen joh. Afgelopen weekend nam ik ook eens plaats op die plank. Het was niet zo best gesteld met mijn BMI. Met mijn virtuele leeftijd ook al niet. Een jaartje of 55 schatte Wii Fit me.

Donders.

@

6 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    leeftijd zit allemaal in je hoofd man.

    len

  2. Hahaha, die heppie goed onthouden.

    Hoera voor zo’n doc.

    Of zoals van Kooten en de Bie het zeiden:

    Fysiek is altijd psychisch!

  3. Ricardo schreef:

    Leuke parodie 🙂 Wie gaf de demonstratie bij jullie? Microsoft zelf?

  4. BB schreef:

    Ja lachen he 🙂

    Iemand van Logica volgens mij, maar dat heb ik niet gevraagd aan ‘m.

  5. Ricardo schreef:

    Ok, tnx. Er is overigens ook een Nederlandse producent van dit soort tafels: //www.cantouch.nl

  6. Die link heb ik ook nog eens doorgestuurd naar collega’s inderdaad.
    De markt wordt groter. Dat is ook wel gunstig voor de prijzen uiteindelijk (denk ik)

Reageer