clear

zoeken

search

Effectief intern communiceren met Yammer

25 februari 2009


Ik begin mijn draai behoorlijk te vinden, in de combinatie Twitter-Twhirl. En juist nu ik dat mag constateren verrast collega Enno mij met een uitnodiging voor Yammer. Op de homepage ziet die toepassing er een beetje suf uit maar ik kan je verzekeren dat dit meer dan goedgemaakt wordt door hetgeen je aantreft onder de motorkap.

We zijn aan het kijken hoe we snel en effectief kunnen communiceren -en kennis kunnen delen- binnen een kleine werkgroep. Ook Ning kwam weer in beeld, omdat de ervaringen met het interne kennisplatform overwegend positief zijn. Nu ik even heb gespeeld met Yammer denk ik echter dat Enno een alternatief heeft gevonden dat de voorkeur verdient.

Yammer zou je kunnen omschrijven als een intern Twitterplatform, waarmee je ook eenvoudig bestanden kunt delen, groepen kunt aanmaken en externe feeds kunt importeren. In tegenstelling tot Twitter heeft Yammer ook een ingebouwde desktopclient, die veel wegheeft van Twhirl. Omdat het juist Twhirl was dat mijn gebruik van Twitter een nieuwe impuls gaf, spreekt het bijna voor zich dat ik daar gecharmeerd van ben.

De verkenning was te kort om een definitief oordeel te kunnen vellen maar ik denk dat Yammer met stip in mijn top tien van toepassingen zal komen.

Voor meer informatie verwijs ik graag naar de mooie case-study ‘Yammer bij Rhinofly‘, van Frank Meeuwsen.

@

4 Reacties

  1. Jouke schreef:

    Dat lijkt dus zeer de moeite waard om eens te gaan proberen.
    Bedankt jullie voor de tip!

  2. Graag gedaan. Laat het zeker even weten, als je nog op interessante toepassingen stuit!

  3. Dat kan inderdaad de moeite zijn en zou mooi in communiceren na 23 dingen verhaal passen. Maar ik denk wel dat er voor Twitter ook wel wat externe diensten bestaan die je meer mogelijkheden zullen bieden. Als ik ze nog is tegenkom, zal ik er één gebundeld bericht van maken 🙂

  4. Daar zie ik wel naar uit. In de ultieme situatie wordt alles wat goed is gekoppeld en geïntegreerd…

Reageer