clear

zoeken

search

Een Vandaag over ontvrienden

23 februari 2009

Een Vandaag over ‘ontvrienden’.

Ik denk dat het grote saneren spoedig gaat beginnen, maar Everts heeft wel gelijk, als hij zegt dat er voorlopig nog steeds sprake is van uitbreiding.

@

Attendering: Jeroen Mirck

11 Reacties

  1. festina lente schreef:

    Kwaliteit wint het nu eenmaal meestal van kwantiteit, dat blijkt maar weer!
    En, hoorde je wat het meisje zei: oudere mensen op hyves, dat is toch een beetje raar…

  2. Saskia schreef:

    Leuke uitspraken…”hoeveel vrienden kan een mens aan…” Er komt nog heel wat assertiviteit en inlevingsvermogen bij kijken, “hoe pijnloos” kan je iemand dumpen?Hamburgers uitdelen bij defrieding vind ik niet bepaald een goed plan.

  3. m@rlies schreef:

    Nrc.Next publiceerde 12 februari een artikel over ‘ontvrienden’ waarin geconstateerd werd dat niet defriending de trend is maar het praten en schrijven erover…

  4. @ Festina: Is misschien ook wel zo. Waar zou de leeftijdsgrens dan liggen, in die beleving?

    @ Saskia: het is niet gespeend van enig drama. Whoppers zijn wel erg lekker trouwens 🙂

    @ Marlies: dat las ik ook idd. Ik denk dat ze er niet zo ver naast zitten.
    En ik doe ook weer vrolijk mee :-/

  5. festina lente schreef:

    @ Edwin: ik heb wel eens horen zeggen dat de bovengrens zo rond de 30/35 ligt en dat je daarna ‘genezen’ moet zijn en aangesloten bij professionelere netwerken als LinkedIn. Persoonlijk vind ik dat onzin, hoewel ik geen hyver ben (de naam doet me te veel denken aan HIV-er, dat zal het zijn). Maar het is toch interessant wat het meisje zegt. Uit mijn onderwijservaring weet ik dat jongeren het over het algemeen niet cool vinden als ouderen zich op hun terreinen bevinden. In ieder geval iets om rekening mee te houden.

  6. Ergens vind ik dat wel raar, om zomaar mensen te gaan toevoegen die je nog van haar of pluim kent. Als je dat van in het begin doet, dan heb je daar nu dus ook geen problemen mee.

    Al moet ik wel toegeven dat sociale sites als facebook wel gemaakt lijken, om zoveel mogelijk vrienden toe te voegen, los van het feit of je ze kent of niet. Omdat je bijvoorbeeld een aantal mensen nodig hebt om in een spelletje te kunnen verder gaan.

    No de-friending for me met andere woorden.

  7. Christian schreef:

    Ik dacht dat het wel hoger dan die 30/35 lag, maar veel lager dan het gemiddelde aantal vrienden wat mensen nu online hebben: het aantal mensen in je netwerk waarmee je actief banden kunt onderhouden.

    Zelf heb ik vanaf het begin niet al te veel vrienden gemaakt, zodat ik nu ook niet hoef te snoeien. Dat scheelde al tijd in het verleden en scheelt nu alweer tijd. Da’s dubbele winst, denk ik dan maar.

    Ik vraag me trouwens af hoe dat met die ‘uitbreiding’ zit. Ongetwijfeld breidt het aantal accounts zich nog steeds uit, maar als de bestaande accounts gaan snoeien in hun vrienden en de nieuwe accounts gaan daar later ook aan geloven – die lopen immers nog even op de trend achter – dan lijkt het me wel duidelijk.

    Trouwens, wat is de term ‘vriend’ toch aan een vreselijke inflatie onderhevig geraakt, sinds we sociaal netwerken op internet!

  8. festina lente schreef:

    @ Christian: wat betreft vrienden: helamaal mee eens! Ik spreek zelf ook eerder van contacten.

    @ Edwin: is ontvrienden ook meteen ontvolgen? Mijn volgadministratie is door jouw ontvolging namelijk helemaal in de war geraakt!!

  9. @ Festina: ik vind dat eigenlijk ook wel onzin. Er zijn veel speciale netwerken voor kinderen en andere doelgroepen en lange tijd was het zo dat het gekker was dat je kids tegenkwam op Hyves dan volwassenen. Een netwerk als LinkedIn is in mijn ogen van een heel ander kaliber, namelijk een verzameling cv’s en visitekaartjes die zijn gekoppeld voor zakelijke doeleinden.

    Maar het kan natuurlijk ook gewoon mijn ontkenningsfase zijn 🙂

    @Benoit: daar zit wel wat in maar het gaat toch vrij onopgemerkt. Mijn lijst van contacten op Hyves is heel divers, van collega’s tot oude klasgenoten. Ik schat dat ik met 90 procent geen actief contact heb. Voordeel is echter wel dat je die mensen makkelijk kunt vinden ALS het een keer nodig is. Daarom vergelijk ik het altijd graag met een adresboek van een telefoon o.i.d. Ik heb er al best wat mensen mee teruggevonden die ik al lang uit het oog was verloren. Toch handig…

    @Christian: die term staat veel mensen tegen inderdaad. Ik houd het maar op contacten….

    @Festina deel 2: dat kreeg ik ook te horen van een aantal cursisten. Ik weet niet goed wat er met die functie van blogger aan de hand is, moet ik nog naar kijken. Toen ik me gisteren opnieuw wilde opgeven als volger kreeg ik de melding dat ik al volger was. In mijn profiel zijn ze echter allemaal verdwenen, en op de sites die ik volg ook. Is het ook bij andere volgers?

    Buggie bug…

  10. Remko schreef:

    Nou het ontvrienden lijkt enigzins van slag te gaan, in alle stilte denk ik vooral.

    Check //www.pimpmypro.nl/tools/verbrokenvriendschap/ en zie de statistieken; aantal leden vs. verbroken vriendschappen. Flink aantal ontvriend dus.

  11. Dank voor die tip Remko. Die site kende ik nog niet.

Reageer