clear

zoeken

search

Een back-up maken van je data bij Google

08 februari 2009


Het wordt terecht als een van de nadelen van Cloud Computing beschouwd: door je data op te slaan op de servers van internetbedrijven maak je jezelf afhankelijk van die bedrijven. Als er iets misgaat met die servers ben jij ook de sigaar.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf tegen dergelijk onheil te beschermen. Sinds kort kun je Google Calendar en Gmail bijvoorbeeld offline bekijken. Maar er zijn ook andere oplossingen. Mashable toonde er vorige week een paar in de posting HOW TO: Take your data back from Google’s claws. Er worden back-upmethoden belicht voor: Calendar, Gmail, Reader, iGoogle, Blogger, YouTube en -misschien wel de belangrijkste- voor Google Docs.

Bovenstaande maatregelen zijn relatief eenvoudig te treffen. Daarvoor hoef je het in ieder geval niet te laten.

@

4 Reacties

  1. Christian schreef:

    Handig!! Die van Blogger kende ik nog niet – ik gebruik steeds (nou ja, soms dan) BlogBackupOnline, maar deze tool ga ik vanavond zeker even proberen!

  2. Jacco schreef:

    Thanks voor de tip!

  3. @ Christian: voor blogbackupoline moest je opeens gaan betalen. Beetje jammer vond ik dat. Later heb ik de importfunctie van wordpress nog eens gebruikt voor een backup, maar dat is alweer lang geleden…

    @ Jacco: you’re welcome!

  4. Christian schreef:

    @Edwin: Nou, dan is meteen duidelijk hoe lang ik het al niet heb gebruikt… Exit BlogBackupOnline dus! 😉

Reageer