clear

zoeken

search

Vanitas vanitatum

01 januari 2009


Het is wel een aardige insteek vind ik, om je zo min mogelijk voor te nemen, of om voornemens volkomen willekeurig te laten zijn. Neem het zoals het komt en geniet met volle teugen. Als je voelt dat je lacht ben je op de goede weg.

Je kunt je lachen al een aardig duwtje in de rug geven door je een uurtje door alle voorspellingen heen te klikken. Je maakt evenveel kans op dat halfvolle als op dat volle glas. Of op het lege glas zelfs. Je zou je kunnen overgeven aan de reis richting 2012. Je kunt Nostradamus of het Boek der Veranderingen er nog eens op naslaan. Heb je zin in een apocalyptische vulkaanuitbarsting of geef je de voorkeur aan een geomagnetisch armageddon?

Je kunt dat alles ook wegwuiven en je richten op de actualiteit. Lekker meesomberen over de economie bijvoorbeeld.

Je kunt het ook laten.

Beter toch?

@

7 Reacties

  1. Astrid schreef:

    Toch vind ik het wel wat hebben; even een moment van bezinning en je afvragen ‘waar doe ik het ook alweer voor en hoe kan het (misschien) beter’. Als je maar realistisch blijft! Mijn voornemen is kort maar krachtig: rust, reinheid en regelmaat 😉

  2. schrijverdezes schreef:

    @Astrid,
    Toen ik ooit een blauwe maandag dacht verpleegster (zoals dat toen nog heette) te worden, leerden we dat als motto! Zelf zei ik dan: ‘een zonnige zuster is een zegen op de ziekenzaal’. Je snapt dat het met mij in dat vak niks geworden is…

  3. Astrid schreef:

    Mooi! Volgens mij zijn het de 3-R’s die je als ouders in de opvoeding moet koesteren (en waar het in deze tijd nog wel eens aan ontbreekt).

  4. schrijverdezes schreef:

    @Astrid,
    Denk je echt? Dan heb ik het helemaal fout gedaan… Wel een troost dat daar uit blijkt dat ik van deze tijd ben, maar m’n kinderen zitten er maar mee.

  5. Tsja, hoewel ik geen ervaring heb met opvoeden en de drie r’s ook niet bepaald op mijn eigen leven toepas, denk ik dat ze wel een goede basis vormen.

    Maar het beste is toch de lach. Die houdt meer ellende buiten de deur dan 8 uur slaap iedere dag, vermoed ik.

  6. Astrid schreef:

    Heel goed, Edwin. Daar ga ik ook voor! Maar die 3-R’s, die zijn volgens mij van Spock en ik ben een echt Spock-kind!

    @schrijver: Ik heb me ook laten influisteren dat je het als ouders eigenlijk nooit goed doet en dat je je kinderen vooral ‘liefde, vertrouwen en veiligheid’ moet bieden. Zat dat wel oké bij jullie? Dan hebben je kinderen niks te klagen 😉

  7. kijk, weer wat geleerd 🙂

Reageer