clear

zoeken

search

Over alpaca’s, klauwaapjes en vleesetende zakpijpen

31 januari 2009


Donderdag vroeg het zoontje van een vriend of ik wel eens had gehoord van Alpaca. Ik had geen flauw idee waar hij het over had. Zijn schooljuf ook niet. Zij dacht dat hij haar in de maling nam. Dat bleek dus niet het geval te zijn. De Alpaca behoort tot de kameelachtigen van Zuid-Amerika en wordt voornamelijk gehouden voor z’n wol. Schattig om te zien zijn ze, zelfs als ze je benaderen als groep.

Aan dit leermoment moest ik denken toen ik zojuist op Dark Roasted Blend een verzameling klauwaapjes tegenkwam. Ik wist niet dat er aapjes bestonden die zo klein zijn.

Wist je trouwens ook al dat er een vleesetende zakpijp is ontdekt?

Ik dwaal af. Laten we het er maar op houden dat het leuk blijft om te leren en te ontdekken, zeker als het gaat om flora en fauna.

@

10 Reacties

  1. boesje schreef:

    Ik zie dat je flora- en faunaperiode weer is aangebroken.

  2. Precies 🙂

    Moet altijd even aan je denken

  3. bij die vleesetende zakpijp moest ik aan een horrormovie over orgels denken:)

  4. Jan Klerk schreef:

    volgende keer maar weer via m’n google account:)

  5. @ Jan: die naam is schitterend inderdaad. Allerlei associaties zijn mogelijk 🙂

  6. Daan schreef:

    Ik heb na het Peru tripje van Indindo een knuffel mini alpaca van hem gekregen. Staat nu op naast het Maori beeld dat ik zelf kocht in Nieuw-Zeeland. Alpaca’s zijn derhalve net zo stoer als cavia’s of Capybara’s 🙂

  7. Dat is goed om te weten Daan. Naar Peru zou ik ook graag eens willen. Als dat er ooit nog eens van komt neem ik er ook eentje mee 🙂

  8. Daan schreef:

    Een echte? 😉 Zo lief, //tinyurl.com/c6qegq

    Ze hebben zelfs een kwastje aan hun oortje hangen //tinyurl.com/cgj7c2

  9. Daan schreef:

    Als aanvulling op dat verhaal van die schooljuf die het zoontje niet geloofde (oh, dit is zo heerlijk OT). Een neefje van Marco vertelde naar aanleiding van mijn bezoek aan Nieuw-Zeeland over de kiwi. Zijn schooljuf geloofde hem ook niet toen hij zei dat dit een (loop) vogel was. Ze dacht dat het alleen de naam van een vruchtje was (en daarnaast ook de bijnaam van de inwoners van NZ). Over schattig gesproken:
    //hannasworld.typepad.com/journal/images/kiwi.jpg

    Leuk, de flora en fauna postjes van ZB.

  10. Die kwastjes zijn cool!

    Die kiwi trouwens ook 🙂

Reageer