clear

zoeken

search

OU zet lesmethodes gratis online

31 januari 2009


De Open Universiteit Nederland meldt in een persbericht:

In samenwerking met de Open Universiteit Nederland, stellen leraren en scholen nu complete lesmethodes voor vmbo, havo en vwo via internet gratis ter beschikking. Op de speciale website www.openmethodes.ou.nl zijn de eerste methodes te downloaden en dit aanbod wordt gestaag uitgebreid. Scholen en leraren kunnen deze schoolboekvervangende materialen inzetten, en ze eventueel ook nog op maat van hun leerlingen snijden. Het uitgangspunt bij het ter beschikking stellen is immers dat met respect voor het auteursrecht het lesmateriaal aangevuld en verrijkt kan worden.

Zelf zal ik niet veel hebben aan de lesmethodes, maar ik vind het wel goed dat leraren zich bereid tonen hun kennis en goede werk te delen. Het is zo’n bron waar je andere docenten met plezier op attendeert.

Ik merkte helaas wel dat de methodes op dit moment niet geladen worden, als je er op klikt. Ook niet als je het probeert in een andere browser. Dat is vast een kinderziekte die snel zal genezen.

Voor de rest niets dan lof voor dit goede initiatief.

@

Reageer